تحقیق با موضوع روش استخراج کند و آکند در قالب فایل ورد با 19 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته مهندسی معدن گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این مقاله به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
ابعاد و شکل کانسار: ابعاد و شکل کانسار در انتخاب روش معدن کاری بسیار حائز اهمیت است.روش های متنوعی از کندوآکند وجود دارد که بیشتر آنها برای رگه های باریک و با گسترش قائم زیاد به کار گرفته می شوند.هر چه شیب کانسار بیشتر باشد شرایط مطلوب تری برای استفاده از این روش فراهم می شود.
در بیشتر شیوه های اجرای روش کندوآکند حرکت مواد معدنی از داخل به بیرون کارگاه (از طریق دویل های عبور مواد معدنی)تحت اثر نیروی وزن خود ماده معدنی صورت می گیرد؛ بنابراین اگر شیب کانسار بیشتر از زاویه قرار ماده معدنی باشد بهتر است و در غیر این صورت برای اینکه مواد خرد شده بتوانند در اثر نیروی ثقل به طرف پایین حرکت کنند باید برای ایجاد دویل های عبور مواد معدنی با شیبی بیش از زاویه قرار ماده معدنی، از کمربالا و کمرپایین ماده معدنی نیز استفاده کنیم.
پایداری کانسنگ و کمرها
میزان مقاومت کانسنگ نیز فقط کافی است در حدی باشد که بتوان تجهیزات نگهداری سقف را نصب کرد.در واقع نیاز به مقاومت وپایداری خاصی نیست و فقط مقاومت آن باید از محدوده مقاومت کانسنگ های استخراجی با روش های تخریبی بیشتر باشد.توده معدنی باید نامنظم باشد تا بتوان از این روش استفاده کرد زیرا در غیر این صورت سایر روش های استخراجی قابل اجرا بوده،روش کندوآکند برای استخراج کانسار مورد نظر انتخاب نخواهد شد.
حمل مواد معدنی
چنانچه سنگ استخراجی دارای دانه بندی ریز و منظم بوده، قابلیت بارگیری آن از کف کارگاه وجود داشته باشد از LHD و در صورتی که ابعاد کانسنگ درشت و نامنظم و قابلیت نفوذ باکت LHD در زیر آن کم باشد از اسلاشر استفاده خواهیم کرد.در این روش مواد در اثر نیروی وزنشان در داخل دویل های عبور ومرور مواد معدنی حرکت کرده،به نقاط تخلیه در طبقه پایین کارگاه منتقل می شوند.
اگر بارگیری واگن ها با استفاده از لودر صورت گیرد راندمان بیشتری نسبت به استفاده از شوت تخلیه خواهد داشت.دو عامل مهم در انتخاب نحوی انجام عملیات بارگیری و حمل در این روش موثر است، این دو مقدار ذخیره و میزان یکنواختی توده معدنی است.
پر کردن کارگاه به روش مکانیکی
پر کردن فضاهای خالی کارگاه استخراج با استفاده از مواد باطله همواره برای معدنکاران مفید و مطلوب بوده است.استفاده از این باطله ها دو مزیت دارد:
-
لازم نیست برای تهیه و حمل مواد پر کننده به کارگاه هزینه ای صرف شود.
-
وقتی مواد باطله داخل کارگاه یا درون معدن برای پر کردن کارگاه استخراج به کار برده شود،جهت انتقال آن به بیرون از معدن وقت و هزینه ای صرف نمی شود.
فهرست مطالب
-
شرایط کاربرد روش کندوآکند
-
ابعاد و شکل کانسار
-
پایداری کانسنگ و کمرها
-
معدن کاری انتخابی
-
میزان نشست زمین و اهمیت آن
-
تهویه
-
آماده سازی معدن
-
مراحل استخراج
-
عملیات تولیدی
-
چال زنی و آتشباری
-
استفاده از چال قائم
-
استفاده از چال های افقی
-
حمل مواد معدنی
-
پر کردن
-
پر کردن کارگاه به روش مکانیکی
-
منابع تهیه مواد باطله
-
روش های تهیه و رساندن مواد باطله به کارگاه
-
روش های پخش کردن ماده پر کننده باطله در داخل کارگاه
-
اسلاشینگ
-
استفاده از نوار پرتاب کننده
-
استفاده از هوای فشرده
-
پر کردن کارگاه با مواد باطله
-
پر کردن کارگاه به طریقه پنوماتیکی
-
پر کردن هیدرولیکی
-
نگهداری موقت
-
طراحی اولیه
-
مزایای روش استخراج کندوآکند
-
معایب روش استخراج کندوآکند