مقاله با زندگی امام زمان عج در قالب فایل word با 25 صفحه محتوا برای دانش آموزان و دانشجویان گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این مقاله به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
امام مهدی کیست؟
محمد بن الحسن العسکری معروف به حجت بن الحسن، بنابر اعتقاد شیعیان دوازده امامی دوازدهمین و آخرین امام و همان مهدی موعود است. امام زمان فرزند حسن بن علی عسکری (امام یازدهم شیعیان) و همچون پیامبر اسلام نامش محمد و کنیه اش ابوالقاسم است. «امام زمان»، «صاحب الزمان»، «ولی عصر»، «قائم آل محمد» و «مهدی موعود» از القاب مشهور اوست.
وی یگانه فرزند امام عسکری علیه السلام یازدهمین امام شیعیان است.
امام مهدی(عج) در سحرگاه نیمه شعبان 255 ق در سامرّا چشم به جهان گشود و پس از پنج سال زندگی تحت سرپرستی پدر، و مادر بزرگوارشان نرجس خاتون، در سال 260 ق به دنبال شهادت حضرت عسکری علیه السلام ـ همچون حضرت عیسی علیه السلام و حضرت یحیی علیه السلام که در سنین کودکی عهده دار نبوّت شده بودند ـ در پنج سالگی منصب امامت شیعیان را عهده دار شدند. آن بزرگوار پس از سپری شدن دوران غیبت با تشکیل حکومت عدل جهانی احکام الهی را در سرتاسر زمین حاکمیت خواهد بخشید.
تفاوت غیبت صغری و غیبت کبری
در هر دو غیبت حضرت از دیده ها پنهان شدند ولی در دوران غیبت صغری ارتباط بین امام (عج) و مردم توسط نمایندگان مخصوص برقرار بود. مردم مطالب و مشکلات خود را بیان می کردند و پاسخ های ایشان را دریافت می نمودند، اما در غیبت کبری این ارتباط قطع شد و رسیدگی به امور مردم به عهده علما و فقها می باشد.
دوران غیبت صغری کوتاه بود (۶۹ سال) و علت نام گذاری این دوران به صغری هم همین است، ولی دوران غیبت کبری طولانی است و پایانی برای آن مشخص نیست و علت نام گذاری این دوران به کبری هم طولانی بودن و قطع تماس مردم با ایشان است.
آثار انتظار
-
آثار اخلاقی و تربیتی: برخی آثار اخلاقی و تربیتی انتظار عبارت اند از:
-
گسترش امیدهای واقعی: یکی از ویژگی های نسل منتظر امیدواری و نگرش مثبت به آیندۀ جهان است.
-
معنا یافتن زندگی: اندیشه مهدویت، می تواند به انسان بیاموزد جهت رسیدن به جامعه آرمانی با محوریت امام مهدی (ع)، همواره باید به این کانون فکر کرد و فعالیت های خود را بدان سو معطوف ساخت، لذا در مقایسه با زندگی بدون هدف و سرشار از روزمرگی، می تواند معنای بسیار عمیقی به زندگی انسان ببخشد.
-
ایجاد وحدت و همبستگی فردی و اجتماعی: چنانچه انتظار را آرمان مشترک بدانیم، این احساس، از حیث فردی موجب تمرکز افکار و نیروهای آدمی می شود و از حیث جمعی، موجب هم دلی، هم نوایی و هم اندیشی امت منتظر خواهد شد.
-
سلامت اخلاقی جامعه؛ الگوسازی؛ مداومت بر دعا، به جریان افتادن نیروهای نهفته و سرمایه های راکد انسان در پرتو دوران سخت انتظار نیز از دیگر آثار تربیتی انتظار ظهور است.
-
و...
فهرست مطالب
-
امام مهدی کیست؟
-
خانواده امام زمان (عج) که بودند؟
-
سیمای مهدی (عج)
-
دوران غیبت
-
تفاوت غیبت صغری و غیبت کبری
-
آثار و نتایج غیبت امام زمان (عج)
-
امام زمان در ادیان دیگر
-
در آیین زردشت
-
در دین یهود
-
در دین مسیح
-
در آیین هندی
-
ویژگی های حکومت زمام حضرت مهدی عج
-
معنای انتظار در قرآن
-
مراتب انتظار ظهور مهدی عج
-
آثار انتظار
-
منابع