تحقیق آماده با موضوع زندگینامه بابا طاهر عریان در قالب فایل ورد 13 صفحه ای برای دانش آموزان و دانشجویان گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این مقاله به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
باباطاهر کیست؟
باباطاهر همدانی معروف به بابا طاهر عریان، عارف، شاعر و دوبیتی سرای اواخر سده چهارم و اواسط سده پنجم هجری (سده ۱۱م) بوده است. باباطاهر زاده روستای ایرانه ملایر بوده و نام وی در اصل باباطاهر ایرانه بوده در یکی از دوبیتی های مشهورش سال تولدش را به حروف ابجد گنجانیده که پس از محاسبه توسط میرزا مهدی خان کوکب به سال ۳۲۶ هجری رسیده است.
مضمون و محتوی دوبیتی ها
امروزه همه باباطاهر را به خاطر دوبیتی های شیرین و دلربایش می شناسند. این دوبیتی ها به لهجه لری سروده شده است؛ به همین دلیل به آن فهلویات (پهلویات) گفته می شود. از آنجایی که باباطاهر عاشق خداوند، طبیعت و انسان بوده، بیشتر مضمون شعرهایش در این بستر سروده است.
بنابراین وی بارها از کوهستان ها، دشت ها و رودخانه های زیبای ایران زمین، رفتار و اخلاق خوب و ستایش خداوند سخن می گوید. در بیشتر شعرهای وی پند و اندرز به آیندگان دیده می شود، شاید همین عامل باعث شده که بعد از صدها سال هنوز این شعرها مورد توجه عموم قرار گیرند
آرامگاه باباطاهر
سرانجام این شاعر و عارف محبوب ایرانی در ۸۵ سالگی در همدان دیده از جهان فرو بست و اکنون آرامگاه وی در همدان، کانون پژوهشگران و عاشقان شعر و ادبیات و هنردوستان است. این بنا و مقبره را چندین بار بازسازی کرده اند. در سده ششم قمری برجی آجری و هشت ضلعی بود و در دوره ها بعد تغییراتی در این اثر تاریخی مهم به وجود آمد تا اینکه در ۱۳۴۴ خورشیدی با تلاش انجمن آثار ملی و شهرداری وقت همدان بنای جدید بر آن ساخته شد. این بنا در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۷۶ خورشیدی به ثبت آثار تاریخی و ملی ایران رسید.
به دلیل اهمیت این اثر تاریخی بسیاری از بزرگان و ادیبان ایران زمین مانند ابولفتح اسعد از فقهای سده ششم، میرزا علی نقی کوثر از دانشمندان سده سیزدهم و مفتون همدانی از شعرای سده چهاردهم در کنار این آرامگاه به خاک سپرده شده اند. اگرچه مشهور است که بابا طاهر همدانی است، اما برخی معتقدند که وی اهل لرستان است و اشعار لری او که در بالا اشاره شد گواه این مدعا است به همین دلیل آرامگاهی نیز بنام آرامگاه باباطاهر در خرم آباد منسوب به این شاعر است که در اسفند ۱۳۸۴ خورشیدی ثبت ملی شده است.
فهرست مطالب
-
باباطاهر کیست؟
-
لهجه باباطاهر
-
مضمون و محتوی دوبیتی ها
-
کرامات و افسانه ها درباره باباطاهر
-
آثار باباطاهر
-
سروده ها
-
کلمات قصار (رسالات)
-
آرامگاه باباطاهر
-
منابع