تحقیق با عنوان فلزات در قالب فایل ورد 15 صفحه ای برای درس فیزیک دانش آموزان گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این تحقیق به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
مقدمه
امروزه، بازتاب اثرات فلزات در زندگی انسان، بقدری محسوس است که هر گاه از فلز نام می بریم، ساختمانهای بدیع و آسمان خراشهای عظیم در برابر چشم مجسم می شود، همچنین هواپیماها و موشک های غول پیکری به خاطر می آید که در دل آسمان و کهکشانها راه می پویند و با پرواز خود فاصله و زمان مسافرت را کوتاهتر ساخته، انسان را در رسیدن به کرات دیگر یاری می کنند. راستی اگر فلز نبود، زندگی و تمدن بشری به چنین مرحله ای می رسید؟
گروهی از عناصر هستند که خواص مشترک معینی دارند. این مواد، گرما و الکتریسیته را به خوبی هدایت می کنند، و به همین دلیل ظروف آشپزی و سیمهای برق از فلز ساخته می شود. فلزها همچنین محکم اند و بآسانی می توان آنها را شکل داد؛ به همین دلیل است که از آنها برای ساختن سازه هایی از قبیل پلها استفاده می شود. اگر چه شباهتهای زیادی بین فلزها وجود دارد، تفاوتهایی نیز دارند که مشخص می کند یک فلز تا چه حد برای یک کاربرد خاص مناسب است.
از 109 عنصری که امروزه شناخته شده است، 87 عنصر فلز است. از فلزها بندرت به شکل خالص استفاده می شود؛ معمولا با مخلوط کردن یک فلز با فلزهای دیگر یا غیر فلزها آلیاژی از آن را تشکیل می دهند.
شکل واقعی فلزات
شکل واقعی فلزات به اندازه یون و تعداد الکترون هایی که هر یون در حوزه اشتراکی دارد و انرژی یون ها و الکترون ها بستگی دارد. هر قدر فلز گرمتر شود این انرژی زیادتر خواهد شد. پس فلزات گوناگون ممکن است طرح های گوناگونی به خود بگیرند. یک فلز ممکن است در حرارت های مختلف، طرح های متنوعی را اختیار کند، اما در بیشتر آرایش ها، یون ها کاملا پهلوی هم قرار دارند، و معمولا تراکم در فلزات زیادتر از دیگر مواد است.
فلزات گران بها
فلز قیمتی یا فلز گرانبها عنصر شیمیایی فلزی نادری است که ارزش اقتصادی بالایی دارد. از دید شیمیایی، فلزات گران بها کم تر از دیگر عناصر واکنش پذیر هستند، جلای بیش تری دارند، نرم تر یا شکل پذیرتر (مفتول شدنی تر) هستند، و دمای ذوب بالاتری نسبت به دیگر فلزات دارند.
از دید تاریخی، فلزات گرانبها به عنوان ارز مهم بوده اند، ولی امروزه بیش تر به عنوان سرمایه و یا اجناس صنعتی دیده می شوند. طلا، نقره، پلاتین، و پالادیوم هر یک دارای کد ارزی ایزو ۴۲۱۷ می باشند.
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
شکل واقعی فلزات
-
اختلافات عمده فلزات و دیگر جامدات و مایعات
-
مقاومت فلز
-
فلزات و تغییر شکل شان
-
مقاومت مکانیکی فلز
-
علت درخشش فلزات
-
فلزات گران بها
-
علت رسانایی فلزها
-
علت تغییر شکل فلزات
-
انواع تغییر شکل
-
فلز واسطه
-
طبقه بندی عناصر واسطه
-
فلزات واسطه دسته d
-
فلزات واسطه دسته F
-
خواص فیزیکی عناصر واسطه
-
خواص مکانیکی عناصر واسطه
-
خواص مغناطیسی
-
الکترونگاتیوی
-
رسانایی برق و گرما
-
فلزات واسطه خارجی
-
فلزات واسطه داخلی