مقاله با عنوان معرفی و شناخت شغل وکالت در قالب فایل ورد 11 صفحه ای برای علاقه مندان به تحصیل در این رشته (وکالت) گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این مقاله به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
مقدمه
از زمانی که حق ایجاد شده و بصورت عرف و عادت محلی و یا قانونی در آمده است وجود شخصی که بتواند حق مظلوم را از متجاوز استیفا نماید، محسوس گردیده است. چون ستمدیده و شکست خورده در خود احساس ضعف و ناتوانی می کند و نیاز به کسی دارد که در پیشگاه عدالت احقاق حق او را بنماید. او در خود حس می کند که محتاج به یاری و کمک شخصی است که قادر باشد حق او را استیفا نماید.
خدمت وکالت درتمام ادوار تاریخ و پیش همه ملت ها، از نقطه نظراجتماعی در ردیف نجیب ترین و شریف ترین وپراهمیت ترین خدمات به شمار آمده است. وکیل برای استقرار عدالت با دستگاه قضایی همکاری داشته و تمام نیروی فعاله، معلومات و دانش حقوقی، نبوغ وهنر خود را دراختیار کسانی قرار می دهد که شرف، خانواده، دارایی و زندگی آنان مورد مخاطره قرار گرفته است.
تعریف شغل وکالت
وکالت در لغت به معنای واگذار کردن، اعتماد و تکیه کردن به دیگری است. و در اصطلاح فقهی عقدی است که به موجب آن کسی دیگری را برای انجام کاری جانشین خود قرار می دهد. معنای لغوی وکالت اعمّ است. زیرا در معنای لغوی واگذارکردن هر کاری به دیگری است. ولی معنایاصطلاحی اخصّ است. زیرا هر کاری را نمی توان به دیگری واگذار کرد. مثلاً انسان زنده نمی تواند نماز واجبش را به دیگری واگذار کند تا او بخواند بنابراین بین معنای لغوی و اصطلاحی وکالت، عموم و خصوص من وجه است.
اهمیت وضرورت شغل
به علت کثرت قوانین و نا آشنا بودن مردم برای رسیدن به حق خود نیاز به وکیل در جامعه محسوس است. یک وکیل باید دوره های تحصیلات دانشگاهی و کار آموزی در کانون وکلای دادگستری را در بخش های مختلف قضایی از قبیل خانواده، کیفری، حقوقی سپری کند.
آینده شغل
رشته حقوق از جمله رشته هایی است که یک لیسانس حقوق می تواند کار اجتماعی مشخصی که تخصص است، انجام دهدودرآمد بسیار خوبی هم داشته باشد.
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
1- تعهد به سوگند وکالت در گفتار و اظهار نظر
-
2- جزئیات شغل وکالت
-
تعریف شغل
-
شرح و ظایف و مسئولیت های اصلی شغل
-
اهمیت و ضرورت شغل
-
وسایل و ابزار لازم برای انجام شغل
-
خصوصیات جسمانی و تواناییهای بدنی لازم برای انجام شغل
-
جنبه های مالی و حقوقی
-
ارتباطهای شغلی
-
آینده شغل
-
توصیه و پیشنهاد لازم برای داوطلبان ورود به این شغل
-
3- آفات شغل وکالت
-
اولین آفت: ضعف آگاهیهای علمی
-
آفت دوم: دنیا طلبی و زیاده خواهی
-
آفت سوم: بی نظمی و بدقولی است
-
آفت چهارم: توسل به اقداماتی جهت انحراف قاضی از مسیر حق و کشف حقیقت
-
آفت پنجم: بی حرمتی نسبت به قضات و تشکیلات قضایی است .
-
آفت ششم: عدم رعایت شئونات و عزت نفس در مقابل قضات و کارمندان دادگستری است
-
نتیجه گیری
-
منابع