مقاله با عنوان معماری و هنر ایرانی در جهان اسلام در 17 صفحه در قالب فایل ورد قابل ویرایش برای دانش آموزان، دانشجویان و علاقه مندان معماری آماده شده است.در ادامه بخش هایی از این مقاله و فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد
مقدمه
معماری در جهان اسلام یکی از بزرگترین جلوه های ظهور یک حقیقت هنری در کالبد مادی بشمار می رود. از لحاظ تاریخی معماری اولین هنری بشمار می آید که توانست خود را با مفاهیم اسلامی سازگار نموده، از طرف مسلمانان مورد استقبال قرار گیرد. معماری اسلامی بعنوان یکی از موفق ترین شیوه های معماری در تاریخ معماری جهان قابل بازشناسی است.
در یک نگاه جامع نگر می توان پیوستاری ارزشمند و پویا را در بناهای اسلامی باز شناسی کرد که موجب شده تمامی آنها در قالبی واحد با عنوان معماری اسلامی در کنار یکدیگر قرار گیرند.
ویژگی ها
معماری اسلامی، شیوه ای از معماری است که تحت تأثیر فرهنگ اسلامی بوجود آمده و دارای چند ویژگی است:
معماری جهان اسلام
همان گونه که از نام بر می آید این گونه از معماری شامل معماری گستره ای از جهان می شود که ما با عنوان جهان اسلام می شناسیم. معماری این کشورها تحت تأثیر ایدئولوژی اسلام در طول زمانی مشخص قرار گرفته و به همین خاطر دارای برخی ویژگی های مشترک شدند.
گستره مکانی
در گستره مکانی جهان اسلام شامل: هند، افغانستان، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، ایران، عراق، ترکیه، سوریه، فلسطین، مصر، تونس، الجزایر، مراکش (مغرب) رواج داشته است.
گستره زمانی
گستره زمانی معماری جهان اسلام را می توان از سالهای اولیه ظهور اسلام تا پیش از گستردگی عام معماری مدرن دانست. با این حال نمی توان این گسترگی و نقش اثر گذار در معماری را در همه مناطق یکسان دانست. به عنوان نمونه «چنین نقشی در مصر» از سال ۹۲۴ (قمری) به وجود آمد.
فهرست مطالب این مقاله
-
مقدمه
-
ویژگی ها
-
تاریخچه
-
معماری اسلامی کشورهای عربی از قرن پنجم تا هفتم هجری
-
نقد معماری اسلامی
-
کاربری بناها
-
کاخ ها
-
کاروانسراها
-
حمام ها
-
قلعه ها
-
آب انبارها
-
بازارها
-
مصالح ساختمانی
-
آجر
-
گچ
-
کاشی
-
خشت
-
سنگ
-
چوب
-
شیشه
-
عناصر تشکیل دهنده معماری اسلامی
-
بادگیر
-
پله
-
سردابه