مقاله و تحقیق با عنوان خلق الساعه در قالب یک فایل ورد 12 صفحه ای جهت استفاده و مطالعه دانش آموزان و دانشجویان گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این مقاله به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
مقدمه
خلق الساعه در فلسفه یعنی ماده زنده خود به خود به وجود بیاید. نظریه خلق الساعه توسط ارسطو مطرح شد که به پیدایش خود به خودی جانداران از ماده اطلاق می شود. برخی از دانشمندان از زمان ارسطو تا ون هلمونت به این نظریه اعتقاد داشتند و سرانجام، فرانچسکو ردی با انجام آزمایش هایی آن را رد کرد.
اصطلاح خلق الساعه حداقل از زمان ارسطو که در سال های ۳۸۴ تا ۳۲۲ پیش از میلاد می زیست، وجود داشت. نظریه خلق الساعه بلحاظ علمی رد شده است.
خلق الساعه اندیشه ای است که براساس آن، حیات از منبعی غیر از ارگانیسمهای والد موجود و از لحاظ ژنتیکی مرتبط حاصل می گردد. علاوه بر این، دو تفسیر عمده آن با عنوان نازیست زایی یا ایجاد موجودات زنده از ماده غیرآلی و دگرزایی یا پیدایش موجودات زنده از ماده آلی، اعم از جاندار و بی جان، اما بدون شباهت یا پیوستگی ژنتیکی، تعریف خواهد شد...
رد نظریه توسط فرانچسکو ردی
کتاب فرانچسکو ردی، با عنوان Esperienze intrno assa generazione degl insetti (1668)، نخستین تلاش شناخته شده در زمینه قرار دادن اندیشه خلق الساعه به عنوان موضوع انتقاد تجربی است. آزمایش های وی که از سادگی و شفافیت برخوردار است، دربارة پشه بوده است- حشره ای که همه تقریباً یک صدا بر این بودند که از تعفن پدید می آید.
وی نشان داد که هرگاه نمونه ای از مادة آلی، مثلاً گوشت، با تنزیب از محیط اطراف محافظت شود، هرقدر هم که بگندد، نمی تواند کرم حشره ای ایجاد نماید. ردی دریافت که تحت این شرایط، پشه ها تخم خود را روی پوشش تنزیب می گذارند، چیزی به جز لارو پشه نیست که از تخم هایی که والدین شان گذاشته اند، بیرون می آیند.
ردی آزمایش های خود را با حشره دیگری که تصور می شد به طور خودبه خودی به صورت مگس پدیدار می شود، تکرار نکرد، زیرا ظاهراً انجام این کار را ضروری نمی دانست...
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
رد نظریه توسط فرانچسکو ردی
-
رد شدن نظریه خلق الساعه توسط لویی پاستور
-
مختصری در رابطه با پاستور
-
آزمایش اول
-
آزمایش دوم
-
آزمایش سوم
-
آزمایش چهارم
-
منابع