تحقیق و پاورپوینت با عنوان الماس آلوتروپی از کربن در قالب فایل ورد 21 صفحه ای و فایل ppt با 13 صفحه برای دانش آموزان و درس شیمی گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این مقاله به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
مقدمه
الماس یکی از سنگ های قیمتی و یکی از آلوتروپ های کربن است که در فشارهای بالا پایدار است. آلوتروپ دیگر کربن گرافیت نام دارد. نام الماس ( diamond ) از کلمه یونانی adamas یعنی نشکن و شکست ناپذیر گرفته شده است.
بیشتر از هشتاد درصد از الماسهاى معدنى طبیعى به مصارف صنعتى از قبیل ابزارهاى برش یا مواد ساینده براى تراشکارى و پرداخت دیگر سنگهاى قیمتى، فلزات، گرانیت و شیشه مى رسند. استفاده از الماس به عنوان نیم رسانا نیز نیازمند شرایط ویژه اى مثل بالاترین درجه خلوص، بهترین بلورینگى و تعیین اتمها به لحاظ الکتریکى فعال براى ایجاد گذرگاه الکتریکى در وسیله مورد نظر است.
الماس
که یک بلور شفاف و بسیار سخت است. الماس از کربن خالص تشکیل شده و سیستم تبلور آن کوبیک است. وزن مخصوص الماس 3.5 ضریب شکست آن 2.42 و سختی آن در مقیاس موس، مساوی 10 است.
در الماس کربن دارای هیبریداسیون SP3 و بدین ترتیب زوایای پیوند 109 درجه با ساختار هرمی منتظم. در واقع الماس شبکه ای غول آسا از هرم های گسترش یافته در سه بعد است که در تعدادی از اتم ها با یکدیگر مشترک هستند. بدین ترتیب بر خلاف گرافیت تمامی پیوند ها در الماس کووالانسی بون الکترون آزاد می باشند.
سختی الماس
همان طور که گفته شد الماس سخت ترین ماده طبیعی است ، البته دانشمندان توانسته اند الماس هائی مصنوعی بسازند که به مراتب از خویشاوندان طبیعی خود سخت ترند، در الماس، اتمهای کربن در یک ساختار مشبک قرار دارند، بدین شکل که هر اتم الکترونهای خود را با ۴ اتم دیگر به اشتراک می گذارد و یک واحد ۴ وجهی را تشکیل میدهد، این مجموعه ۴ وجهی که از ۵ مولکول تشکیل شده است یک مولکول فوق العاده قوی را تشکیل میدهد، اما هر ۵ اتم مجاور می توانند چنین شبکه ای را تشکیل دهند.
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
اشکال مختلف کربن
-
نحوه تشکیل الماس ها
-
سختی الماس
-
تراش الماس
-
معیارهای برتری الماس
-
چرا الماس تا بدین حد درخشان است؟
-
الماس های مشهور دنیا
-
خواص متمایز الماس ها
-
تولید الماس ها
-
انواع الماس ها
-
ناخالصی ها
-
الماس مصنوعی
-
الماس در صنعت الکترونیک
-
تقسیم بندی الماسها بر اساس مصارف صنعتی
-
برخى از کاربردهاى عملى الماس
-
چکیده
-
منابع