تحقیق آماده با موضوع زندگی علی اسفندیاری ملقب به نیما یوشیج در قالب فایل ورد 10 صفحه ای برای دانش آموزان و علاقه مندان گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این مقاله به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
زندگی نامه نیما یوشیج
علی اسفندیاری در پاییز سال 1274 در یوش مازندران دیده به جهان گشود. پدرش - ابراهیم خان اعظام السلطنه - مردی شجاع و آتشی مزاج بود و با کشاورزی و گله داری روزگار می گذرانید. نیما یوشیج دوران کودکی خود را در دامان طبیعت و در میان شبانان گذراند.
خواندن و نوشتن را در زادگاه خویش نزد آخوند دهکده آموخت ، دوازده سال داشت که با خانواده به تهران آمد و پس از گذراندن دوره دبستان برای فرا گرفتن زبان فرانسه به مدرسه سن لوئی رفت در مدرسه خوب کار نمی کرد و تنها نمر های نقاشی و ورزش به دادش می رسید. هنر او خوب پریدن و فرار از مدرسه بود اما بعد ها در مدرسه تشویق و مراقبت یکی از معلمانش به نام نظام وفا که خود شاعری نامدار بود او را به راه شعر و شاعری آورد.
قسمتی از وصیت نامه علی اسفندیاری ملقب به نیما یوشیج
امشب فکر می کردم با این گذران ِ کثیف که من داشته ام - بزرگی که فقیر و ذلیل می شود - حقیقةً جای ِ تحسّر است. فکر می کردم برای ِ دکتر حسین مفتاح چیزی بنویسم که وصیت نامه ی ِ من باشد ؛ به این نحو که بعد از من هیچ کس حقّ ِ دست زدن به آثار ِ مرا ندارد. به جز دکتر محمّد معین، اگر چه او مخالف ِ ذوق ِ من باشد.
دکتر محمّد معین حق دارد در آثار ِ من کنجکاوی کند. ضمناً دکتر ابوالقاسم جنّتی عطائی و آل احمد با او باشند ؛ به شرطی که هر دو با هم باشند.
کودکی
نیما در سال ۱۲۷۴ هجری شمسی درروستای یوش از توابع بخش بلده شهرستان نور به دنیا آمد. پدرش ابراهیم خان اعظام السلطنه متعلق به خانواده ای قدیمی مازندران بود و به کشاورزی و گله داری مشغول بود. پدر نیما زندگی روستایی، تیراندازی و اسب سواری را به وی آموخت. نیما تا سن دوازده سالگی درزادگاهش روستای یوش و در دل طبیعت زندگی کرد.
نیما خواندن و نوشتن را نزد آخوند ده فرا گرفت ولی دلخوشی چندانی از او نداشت چون او را شکنجه می داد و در کوچه باغ ها دنبال نیما می کرد.
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
قطعه ای از منظومه افسانه
-
کودکی
-
اقامت در تهران
-
ترک تهران
-
تغییر نام
-
آغاز شاعری
-
آثار نیما
-
زندگی شخصی
-
خانه نیما
-
مرگ نیما
-
منابع