مقاله با عنوان الیاف های تقویتی یا (Fiber Reinforcement polymer) frp در قالب فایل ورد 30 صفحه ای قابل ویرایش برای دانشجویان رشته معماری و سایر رشته های مرتبط گردآوری شده است. در ادامه بخشهایی از این تحقیق به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
مقدمه
بسیاری از سازه های بتن آرمه موجود در دنیا در اثر تماس با سولفاتها، کلریدها و سایر عوامل خورنده، دچار آسیب های اساسی شده اند. این مساله هزینه های زیادی را برای تعمیر، بازسازی و یا تعویض سازه های آسیب دیده در سراسر دنیا موجب شده است.
این مساله و عواقب آن گاهی نه تنها به عنوان یک مساله مهندسی، بلکه به عنوان یک مساله اجتماعی جدی تلقی شده است. تعمیر و جایگزینی سازه های بتنی آسیب دیده میلیون ها دلار خسارت در دنیا به دنبال داشته است. در امریکا، بیش از 40 درصد پلها در شاهراهها نیاز به تعویض و یا بازسازی دارند. هزینه بازسازی و یا تعمیر سازه های پارکینگ در کانادا، 4 تا 6 میلیارد دلار کانادا تخمین زده شده است.
انواع محصولات FRP
میله های کامپوزیتی : میله های ساخته شده از کامپوزیت های FRPهستند که جانشین میلگردهای فولادی در بتن آرمه خواهند شد. کاربرد این میله ها به دلیل عدم خوردگی، مساله کربناسیون و کلراسیون را که از جمله مهم ترین عوامل مخرب در سازه های بتن آرمه هستند، به کلی حل خواهند نمود.
کابل : طناب و تاندن های پیش تنیدگی: محصولاتی شبیه میله های کامپوزیتی FRP، ولی به صورت انعطاف پذیر هستند، که در سازه های کابلی و بتن پیش تنیده در محیط های دریایی و خورنده کاربرد دارند. این محصولات در اجزاء پیش تنیده در مجاورت آب نیز بکار گرفته می شوند.
رفتار عمومی کامپوزیت های اشباع شده با آب
کامپوزیت های با آب اشباع شده معمولاً کمی افزایش شکل پذیری (Ductility) در اثر نرم شدگی (Softening) ماتریس از خود نشان می دهند. این مساله را می توان یک جنبه سودمند از جذب آب در کامپوزیت های پلیمری بر شمرد.
همچنین افت محدود مقاومت و مدول الاستیسیته می تواند در کامپوزیت های با آب اشباع شده اتفاق بیفتد. چنین تغییراتی معمولاً برگشت پذیر بوده و بنابر این به محض خشک شدن کامپوزیت، ممکن است اثر خواص از دست رفته مجدداً جبران شود.
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
آشنائی با FRP
-
انواع محصولات FRP
-
مزایای استفاده از FRP
-
مشخصات اساسی محصولات کامپوزیتی FRP
-
استفاده از مواد FRP به عنوان مسلح کننده خارجی در سازه ها
-
مقاوم سازی سازه های بتن آرمه با مواد FRP
-
میلگرد های کاپوزیتی یا FRP چیست ؟
-
چرا به جای میلگرد های فلزی از FRP استفاده کنیم؟
-
کاربرد کامپوزیت های FRP در سازه های بتن آرمه
-
خلاصه
-
مقدمه
-
راه حل مساله
-
ساختار مصالح FRP
-
دوام کامپوزیت های FRP
-
پیر شدگی فیزیکی ماتریس پلیمر
-
تأثیر رطوبت
-
تأثیرات حرارتی – رطوبتی
-
محیط قلیایی
-
تأثیر دمای پائین
-
تأثیر تشعشع امواج ماوراء بنفش (UV)
-
استفاده از مواد FRP به عنوان مسلح کننده خارجی در سازه ها
-
خلاصه و نتیجه گیری
-
مراجع