مقاله با عنوان انسان شناسی در قالب فایل ورد با 40 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته های روانشناسی، الهیات و سایر رشته های مرتبط گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این تحقیق به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
انسان شناسی فرهنگی
تعاریف متعدد و گوناگون از فرهنگ وجود دارد، تعریف واحد از فرهنگ نه ضرورت دارد و نه امکان. بطور کلی فرهنگ، همه فعالیتها و صورت های غیرغریزی انسان است که از راه آموزش و بطور اکتسابی و در همنوائی با هنجارهای پذیرفته شده در جامعه، برای حفظ بقا و نظم امور اجتماعی انگاربندی شده است. با این تعریف کلی میتوان فرهنگ را ”میراث اجتماعی“ با پیوند و همبستگی های قومی در یک جامعه دانست.
فرهنگ صفت ممیزه انسان ازغیرانسان است و همین باعث تمایز وی از دیگر موجودات می شود. انسان شناسان و مردم شناسان براساس فیسل های بدست آمده، به دو نوع موجودیت انسانی پی برده اند؛ یکی فسیلهائی که اندام را داشتند ولی چون وسائل فرهنگی با آن فسیل ها یافت نشده آنرا «شبه انسان» نامیده اند. و دوم فسیلهائی که چون با آثار فرهنگی همراه بوده اند آن را «انسان» نامیده اند. می توان چنین نتیجه گرفت که فرهنگ سبب انسان شدن انسان می شود.
فرهنگ واقعی و فرهنگ آرمانی
فرهنگ را به دو نوع فرهنگ آرمانی و فرهنگ عملی می توان تقسیم کرد. فرهنگ آرمانی فرهنگی است که الگوهای رفتاری آشکار و رسما تایید شده را در بر گیرد، در حالیکه فرهنگ عملی یا واقعی (موجود) آن چیزی است که عملا بر جامعه حاکم است. فرهنگ آرمانی سازنده فرهنگ عملی است و گاه عمل قومی، فرهنگ آرمانی را می سازد. هر ملت یا مکتبی خواه آسمانی و الهی یا زمینی و شیطانی، دارای فرهنگ آرمانی است.
مردم شناسی فرهنگی
کار مردم شناسی فرهنگی عمدتا بررسی ظهور، تحول و تاثیر فرهنگ در زندگی انسان است. مردم شناسی فرهنگی در پی آن است که تنوعات وسیع آداب و رسوم وصور گوناگون حیات اجتماعی را مخصوصا در بین مردمی که دارای تکنولوژی ابتدائی هستند، بروشی علمی تحلیل کند. همچنین مردم شناسی فرهنگی مطالعه عمیق مقولات اجتماعی و فرهنگ مادی، زندگی زناشوئی، نهاد دین، دولت، هنر، جادو، تنوع رفتار و شکل پذیری طبع انسان را بعهده دارد و در مطالعات خود از داده ها و اطلاعات مردم نگاری کمک میگیرد.
مردم نگاری Ethnography
روش و ابزار انسان شناسی، مردم نگاری (Ethnography) است و برای فهم انسان شناسی باید مردم نگاری را بشناسیم. مردم نگاری روش تحقیق در فرهنگ است. مردم نگاری یعنی یک پدیده عینی را به نشانه و معنا تبدیل کردن و پدیده های زندگی را نشانه دار نمودن. ظاهرا زندگی بی رنگ است و ما باید با مردم شناسی آن را رنگی کنیم، روش این کار مردم نگاری است که از طریق نشانه سازی و برجسته سازی صورت می گیرد.
مردم نگاری یکی از مهمترین روش های تحقیق در مطالعات مردم شناسی است که بر مشاهده همراه با مشارکت در زندگی جامعه مورد مطالعه، مصاحبه و توصیف مبتنی است. در پژوهش مردم نگاری، زمینه پژوهش و گروه انسانی مورد مطالعه باید محدود و کوچک باشد تا تعداد محدودی محقق و پژوهشگر بتوانند منطقه را مورد مطالعه و بررسی علمی و دقیق قرار دهند.
فهرست مطالب
-
انسان شناسی فرهنگی
-
انسان از منظر قرآن
-
تعریف فرهنگ از دیدگاه مردم شناسی و انسان شناسی
-
فرهنگ واقعی و فرهنگ آرمانی
-
فرهنگ پذیری و دگرگونیهای فرهنگی
-
انواع فرهنگ پذیری
-
فرهنگ پذیری و جامعه پذیری
-
انسان شناسی و مردم شناسی
-
هدف مردم شناسی
-
تقسیم بندی مردم شناسی
-
مردم شناسی فرهنگی
-
انسانشناسی و انسانشناسی شهری
-
تقسیم بندی انسان شناسی
-
انسانشناسی شهری
-
ضرورت مطالعه انسان شناسی شهری
-
تنوع قومی
-
مردم نگاری
-
تعریف مردم نگاری
-
ارتباط مردم نگاری با مردم شناسی
-
مردم نگاری معنا شناختی
-
تفاوت اساسی مردم نگاری با دیگر توصیف های فرهنگی
-
چگونگی نوشتن تحقیق مردم نگاری
-
مشاهدات مردم نگارانه باید موارد زیر را در بر گیرد؛
-
چند استراتژی برای نوشتن مصاحبه
-
مونوگرافی (تک نگاری) Monography
-
ریشه لغوی تک نگاری
-
تاریخچه تک نگاری
-
نظریه های انسان شناسی
-
نظریه های کلاسیک انسان شناسی
-
مکتب تکامل گرایی
-
مکتب تکامل گرایی
-
مکتب تطور گرایی
-
مکتب اشاعه گرایان
-
مکتب فرهنگ گرایی
-
مکتب کارکرد گرایی
-
تفاوت اسطوره و افسانه