مقاله ترجمه شده با عنوان نشاسته در قالب فایل پی دی اف 30 صفحه ای به همراه فایل اصلی به زبان انگلیسی 30 صفحه ای برای دانشجویان رشته شیمی تهیه شده است. در ادامه بخش هایی از این ترجمه را به همراه فهرست مطالب آن مشاهده خواهید کرد.
مقدمه
نشاسته به طور گسترده ای در زمینه های صنایع غیر غذایی به خصوص تولید کاغذ و محصولات مقوایی، عامل تعیین اندازه منسوجات و در فرایند های تخمیر برای تولید اتانول و محصولات دیگر و در صنایع غذایی فراوری شده به عنوان تثبیت کننده، ضخیم کننده، عامل ژله کننده و یک ماده آغاز گر برای تولید پلیول و شیرین کننده ها به کار می رود. نشاسته منبع اصلی تولید کالری های غذایی در میان جمعیت جهان محسوب می شوئ. شیمی و فناوری نشاسته در کتاب های مختلف به کرات بررسی شده است.
نشاسته بومی به صورت ذرات مجزا و جدا گانه موسوم به گرانول وجود دارد. نشاسته از منبع بیولوژیکی خاص در میان نشاسته های مختلف منحصر به فرد است یعنی دانه های نشاسته از منابع گیاهی مختلف از نظر توزیع اندازه ذرات، شکل ظاهری و ساختار ریز مولکول های پلیمری و خواص فیزیکی متفاوت می باشد. بیشتر کاربرد های نشاسته تنها بعد از حرارت دهی نشاسته در حضور آب مشخص می شود، فرایندی که موجب تخریب ساختار گرانوله شده و مولکول های پلیمری آن را ازاد می کند.
نشاسته گرانوله به طور کلی به دو نوع مولکول آمیلوز و آمیلوپکتین تقسیم می شود. آمیلوز یک آلفا-دی گلوکان خطی می باشد در حالی که برخی از مولکول های آمیلوز دارای انشعاب کم تری هستند.
امیلوپکتین دارای ساختار تو در تو و منشعب می باشد که متشکل از زنجیره های کوتاه واحد های ۱-۴- آلفا دی گلوکوپیرونوزیل می باشد که به دیگر زنجیره های خطی از طریق نقاط انشعاب a-(1,6) متصل می شود. بخش آمیلوپکتین متشکل از مولکول های بزرک تر از آمیلوز است. بیشتر تشاسته های طبیعی دارای ۷۰-۷۵ درصد مولکول های آمیلوپکتین از نظر وزنی می باشد. ساختار ها و اندازه مولکولی متفاوتف نسبت های متفاوت آمیلوز به آمیلوپکتین و ساختار گرانوله به هر کدام از این ها خواص منحصر به فردی را می دهد.منابع نشاسته های تجاری
بیشتر گیاهان تولید کننده نشاسته شامل ذرت، کاساوا، سیب زمینی و گندم می باشند. ذرت مورد استفاده برای تولید نشاسته شامل انواع ژنتیکی مختلف هیبرید ذرت می باشند. مقدار کم تری از نشاسته به طور صنعتی از مارانتا آروندیناسه، ماش، برنج، نخل ساگو، سیب زمینی شیرین، سیب زمینی شیرین، نخود زرد، و دیگر گیاهان تولید می شوند.
تولید نشاسته در جهان
در سال ۲۰۰۶ گزارش شد که ۹۹ درصد تولید نشاسته جهان به میزان ۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تن مربوط به گیاهان ذرت، کاساوا، گندم و سیب زمینی است. سهم تک تک این گیاهان در تولید نشاسته به ترتیب ۷۳ درصد، ۱۴ درصد، ۸٫۱ درصد و ۳٫۷ درصد است. نشاسته غالبا در کشور های امریکا، اروپا، ژاپن و تایلند تولید می شود. بزرگ ترین تولید کننده ها در مقیاس جهانی شامل کارجیل، شرکت ملی تولید مواد شیمایی و نشاسنته (یا ۱٫۹ درصد) و آوب می باشند. تقریبا نشاسته در شرکت های کوچک و متوسط تولید می شود.
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
منابع نشاسته های تجاری
-
تولید نشاسته در جهان
-
تولید و مصرف نشاسته در اروپا
-
صنعت فرز مرطوب ذرت
-
تولید نشاسته تاپیوکا در تایلند
-
ساختار های مولکولی و خواص آمیلوز و آمیلوپکتین
-
ساختار ها و خواص گرانول های نشاسته
-
ساختار گرانول
-
خواص فیزیوشیمیایی