مقاله با عنوان زندگی پس از مرگ در قالب فایل ورد 58 صفحه ای برای دانش آموزان و دانشجویان رشته های مختلف گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این تحقیق به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
مرگ چیست
هنگامی که صحبت از مرگ به میان می آید، واکنش افرا نسبت به این مقوله بسیار متفاوت است. زیرا این مهم بستگی مستقیمی به نگرش افراد نسبت به هستی دارد. به طور کلی می توان نگرش افراد نسبت به مرگ را در سه گروه عمده جای داد :
-
کسانی که هیچ اعتقادی به حیات پس از مرگ نداشته و مرگ را عدم می پندارند.
-
کسانی که دچار شک بوده و نسبت به حیات پس از مرگ به دیده تردید می نگرند.
-
کسانی که اعتقاد راسخ و محکم نسبت به این مقوله داشته و ان را یک مرحله نوین در حرکت تکاملی بشر به حساب می آورند. چنین تفاوت در اعتقادات آدیمان نشأت گرفته از تفاوت دیدگاه آنان نسبت به جهان آفرینش است. زیرا افراد در یک سطح نبوده و دارای سطوح عقلی متفاوتی هستند.
با کمی تدمل این مهم بر ما آشکار می شود، اعتقاد به جهان پس از مرگ، امیدهای راسوی زندگی انسان قرار داده و زندگانی را دارای اهدافی می نماید که سر لوحه ان اهداف، رسیدن تدریجی به معبود می باشد.
اوصاف بهشت
-
چشمه سارانی که رایحه کافور و زنجبیل دارند. (سوره دهر، 5 و 17)
-
بهشتیان در آنجا بر تختها تکیه زده اند نه هیچ آفتابی می بینند و نه سرمایی. سایه هایی درختان برسرشان افتاده و میوه ها به فرمانشان باشد. (دهر، 13 و 14)
-
و آنان را که از پروردگارشان ترسیده اند گروه گروه به بهشت می برند. چون به بهشت برسند درهایش گشوده شود و خازنان بهشت گویند سلاک بر شما بهشتیان خوش باد، به درون بیایید، همواره در اینجا خواهید بود. (زمر، 73)
-
و در ان جا خانه هایی نیکو برای بهشتیان آماده است. (توبه، 72)
-
و حوریانی که مستور در خیمه ها هستند [و در انتظار اهل بهشت] (الرحمن، 72)
-
در انجا باغهایی عالی است. (غاشیه، 10)
-
ودهها توصیف و تعریف دیگر که در خصوص بهشت در قرآن کریم آمده است.
نعمات بیکران و جاودانه بهشتی
در آن بهشت هرچه میخواهند و آرزو کنند به آنها حاضر است و ان مقاوم همیشگی آنها وعده ایست بر خدا که مؤمنان از او درخواست کرده اند و او اجابت فرمود. و نیز در آیه ای دیگر آمده است : «بر آن بندگان در آنجا «بهشت» هرچه بخواهند مهیاست و افزون بر آن (نعمتهای بهشتی) نزدها خواهند بود.»
جهنم چیست یا کجاست؟
بارها تذکر داریم که انسان مجموعه تمام اسماء الهی است و هرچه را که می کنمد در حقیقت ظهور همان اسماء اند منتها اگر این فعلیت ها در راه خدا بوده و «به امر خدا و برای خدا» انجام شود در وجود او بهشت را می سازد و اگر برای غیرخدا انجام شوند جهنم را به وجود می آورند. انسان در موقع مرگ، در حقیقت، از خود خارج و باز هم در خود وارد می شوند.
از خودی که در این عالم داشته به خودی که برای آن عالم ساخته است حال اگر این قوا با نیات غیرخدایی وجهه خودی انجام شوند به جای بهشت دوزخ را می سازد. گفتیم که دوزخ یا حالتی است برای اصلاح ان دسته از قوای انسانی اند که شکفته مانده اند یا در راه غیرخدایی فعلیت یافته اند. لذا نتوانسته اند به انسان ان وسعت وجودی را که در خود دارد، بدهند.
فهرست مطالب
-
مرگ چیست؟
-
گرفتاران در برزخ
-
جایگاه بهشت
-
معانی بهشت در فرهنگها
-
سرآغاز بحث بهشت
-
محبت کلید بهشت
-
اوصاف بهشت
-
اوصاف بهشت و بهشتیان در قرآن
-
درخت طوبی در بهشت
-
نعمات بیکران و جاودانه بهشتی
-
تفاوت بهشتیان با اهل دوزخ
-
مردان و زنان با ایمان
-
قرارگاههای بهشتی
-
ازواج بهشتی
-
دوزخ
-
فهرست منابع و مآخذ