مقاله تحقیقاتی آماده با موضوع مقدمه ای بر سیستم های خبره در قالب فایل ورد 37 صفحه ای برای دانشجویان رشته کامپیوتر و فناوری اطلاعات گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این مقاله به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
سیستم خبره چیست
اولین قدم در حل هر مسئله ای تعریف دامنه یا محدوده آن است. این نکته همانطور که در مورد روشهای برنامه نویسی متعارف صحت دارد، در مورد هوش مصنوعی نیز درست است. اما به خاطر اسراری که از قبل در مورد هوش مصنوعی ( AI ) وجود داشته، هنوز هم برخی مایلند این عقیده قدیمی را باور کنند که " هر مسئله ای که تا به حال حل نشده باشد یک مسئله هوش مصنوعی است".
تعریف متداول دیگری به این صورت وجود دارد " هوش مصنوعی کامپیوترها را قادر می سازد که کارهایی شبیه به آنچه در فیلمها دیده می شود انجام دهند". چنین تفکراتی در دهه 1970 میلادی رواج داشت، یعنی درست زمانی که هوش مصنوعی در مرحله تحقیق بود ولی امروزه مسائل واقعی بسیاری وجود دارند که توسط هوش مصنوعی و کاربردهای تجاری آن قابل حلند.
هوش مصنوعی شامل چندین زیر مجموعه است. زیر مجموعه سیستمهای خبره یکی از موفق ترین راه حلهای تقریبی برای مسائل کلاسیک هوش مصنوعی است.
پروفسور فیگن بام از دانشگاه استانفورد یکی از پیشکسوتان تکنولوژی سیستم های خبره، تعریفی در مورد سیستمهای خبره دارد : « ... یک برنامه کامپیوتری هوشمند که از دانش و روشهای استنتاج برای حل مسائلی استفاده می کند که به دلیل مشکل بودن، نیاز به تجربه و مهارت انسان ».
بنابراین سیستم خبره یک سیستم کامپیوتری است که از قابلیت تصمیم گیری افراد خبره، تقلید می نماید. لغت تقلید به این معناست که سیستم خبره سعی دارد در تمام جنبه ها شبیه فرد خبره عمل کند. عمل تقلید از شبیه سازی قوی تر است چون در شبیه سازی تنها در بعضی موارد شبیه چیزهای واقعی عمل می شود.
خلاصه
در این فصل ما یک روش مهندسی نرم افزار را برای ساخت سیستمهای خبره مطرح کردیم. حال که از تکنولوژی سیستمهای خبره برای حل مسائل دنیای واقعی استفاده می شود، سیستمهای خبره باید از کیفیت مناسبی برخوردار باشند.
عوامل متعددی باید در طراحی یک سیستم خبره در نظر گرفته شود که انتخاب مسئله، هزینه و عایدی از آن جمله اند. برای ساخت یک سیستم موفق باید جنبه های مدیریتی و فنی مورد نظر قرار گیرند.
یکی از مفاهیم بسیار مفید مهندسی نرم افزار، چرخه حیات است. مفهوم چرخه حیات، فرآیند ایجاد نرم افزار را به صورت یک سری مراحل در نظر می گیرد که از مفهوم اولیه شروع شده و به مرگ نرم افزار ختم می شود.
با اجرای پیوسته یک چرخه حیات می توان نرم افزاری با کیفیت بالا ایجاد نمود. چندین مدل مختلف از چرخه های حیات برای سیستمهای خبره مطرح شد و یکی از آنها به تفصیل مورد بحث قرار گرفت.
فهرست مطالب
-
سیستم خبره چیست؟
-
طراحی سیستمهای خبره
-
انتخاب مسئله مناسب
-
انتخاب الگوی مناسب
-
سیستم خبره چه عوایدی دارد؟
-
چه ابزارهایی برای ساخت سیستم در دسترس داریم؟
-
این کار چه میزان هزینه در برخواهد داشت؟
-
مراحل ایجاد یک سیستم خبره
-
مدیریت پروژه
-
مدیریت فعالیتها
-
مدیریت پیکره بندی محصول
-
مدیریت منابع
-
سیستم چگونه تحویل داده خواهد شد؟
-
چگونه سیستم تکامل یافته و از آن نگهداری می شود؟
-
خطاها در مراحل ایجاد
-
مهندسی نرم افزار و سیستمهای خبره
-
چرخه حیات سیستم خبره
-
هزینه های نگهداری
-
مدل آبشاری
-
مدل کدنویسی و اصلاح
-
مدل افزایشی
-
مدل مارپیچی
-
یک مدل چرخه حیات تفصیلی
-
طراحی
-
تعریف دانش
-
طراحی دانش
-
تصدیق بر دانش
-
ارزیابی سیستم
-
مسائل