مقاله با عنوان اقتصاد امریکا در 15 سال اخیر در قالب فایل ورد 38 صفحه ای و فایل پاورپوینت 29 صفحه ای برای دانشجویان رشته اقتصاد و علاقه مندان گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این تحقیق و پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
تاریخچه اقتصاد امریکا
نظام اقتصادی ایالات متحده آمریکا تا حد بسیاری در رابطه با پیشنه تاریخی آن کشور شکل گرفته است. بر اساس تقسیم بندی تاریخی، اقتصاد آمریکا در سده های هفدهم و هیجدهم با محوریت کشاورزی، در سده نوزدهم و نخستین نیمه سده بیستم با محوریت صنعت و از نیمه دوم سده بیستم با محوریت صنعت و خدمات بوده است.
مهمترین بحران اقتصادی تاریخ معاصر آمریکا مربوط به دهه 1930 می شود که با افت شدید بازار بورس در سال 1929 شروع شد. رکود روبه افزایش در این دوران منجر به ورشکستگی بسیاری از شرکت ها و کارخانه ها و به تبع آن بیکاری میلیونها نفر در آمریکا شد. علت اصلی بوجود آمدن این بحران، عدم هماهنگی میزان تولیدات آمریکا و تقاضای جهانی برای محصولات آمریکا بود.
با روی کارآمدن فرانکلین روزولت و اجرای « طرح نوین » وی که شامل اصلاح سیستم بانکی، تزریق پول به جامعه، و اصلاح سیستم کشاورزی می شد، وضعیت اقتصادی امریکا تا حدی بهبود یافت.
پس از جنگ جهانی دوم، سیاست اقتصادی همه رئیس جمهورهای آمریکا، ایجاد شغلهای جدید، کاهش تورم، کاهش بدهی های دولت، افزایش صادرات، افزایش سرمایه گذاری، موازنه هزینه ها و درآمدها و موازنه مثبت در بازرگانی خارجی بوده است. این اقدامات در دوران کارتر و کلینتون با جدیت بیشتری همراه بوده است.
در ابتدای قرن 21 و پس از دومین انقلاب صنعتی با محوریت فن آوری اطلاعاتی، آمریکا از تولید بسیاری از کالاها صرف نظر کرده و بخش بزرگی از سرمایه گذاری دولتی و خصوصی خود را متوجه عرصه های نوین اقتصادی نموده است.
نقش حکومت
سیاست اقتصادی حکومت آمریکا توسط وزارت خزانه داری، شورای مشاورین اقتصادی، اداره مدیریت و بودجه و وزارت بازرگانی تدوین می گردد.
در بعد داخلی، هدف سیاستهای اقتصادی حکومت آمریکا، حفظ و ارتقا نرخ رشد اقتصادی سالانه و بهبود شاخصهای مهم اقتصادی است.
در بعد خارجی، الویت حکومت آمریکا، حفظ برتری اقتصادی این کشور در صحنه جهانی است.
آینده اقتصادی آمریکا
افزایش نرخ بیکاری، کاهش شدید رشد ناخالص داخلی و از طرفی افزایش بدهی های عمومی و خارجی در فاصله های 2006 تا 2008 نشان دهنده وضعیت وخیم اقتصادی این کشور می باشد.
براساس پیش بینی های سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه دوم سال جاری به منفی 5 دهم درصد کاهش خواهد یافت.
رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه سوم به مثبت 7 دهم درصد افزایش خواهد یافت و درسه ماهه چهارم به مثبت 2 دهم درصد کاهش خواهد یافت.
این گزارش همچنین می افزاید که رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا در سال آینده به تدریج به تواناییهای بالقوه خود باز خواهد گشت.
بر اساس این پیش بینی، سال آینده همچنان شاهد سیر صعودی نرخ بیکاری تا مرز 6.1 درصد در آمریکا خواهیم بود.
فهرست مطالب مقاله
-
تاریخچه اقتصاد امریکا
-
نقش حکومت
-
بخشهای گوناگون اقتصاد آمریکا
-
کشاورزی و دامپروری
-
صنعت
-
خدمات
-
تجارت بین الملل
-
اوضاع مالی و شاخصهای اقتصادی
-
تولید ناخالص داخلی (GDP)
-
درآمد ملی (NI)
-
بودجه
-
بیکاری و تورم
-
بدهی های عمومی و خارجی
-
آینده اقتصادی آمریکا
-
هزینه های اقتصادی حادثه 11 سپتامبر برای اقتصاد آمریکا
-
نگاه وزیر خارجه بریتانیا به 11 سپتامبر و اقتصاد امریکا
-
بحران مالی در بازار مسکن آمریکا چگونه به وجود آمد؟
-
بحران مسکن آمریکا
-
نقش بانک مرکزی آمریکا
-
تحلیلی از بحران مالی آمریکا
-
به راستی این بحران چگونه آغاز شد؟
-
بحران از کجا آغاز شد؟
-
اقدام های دولت آمریکا برای حل بحران
-
طرح نجات چیست؟
-
بحران نفتی سال ۱۹۷۳
-
دلایل افزایش قیمت نفت
-
منافع آمریکا
-
آتش بس و پایان بحران
-
توافقنامه سال 1993 میان امریکا و بحرین
-
از بحران مالی 2008 تا بحران بدهی 2011 آمریکا
-
پنج ریسک اقتصاد آمریکا را تهدید می کند
-
ضعف اقتصاد جهان
-
رشد نرخ های بلندمدت بهره
-
قیمت پایین نفت، نرخ پایین تورم
-
رشد نرخ تورم
-
افول شاخص های مالی
-
نمودارها
-
منابع