مقاله با عنوان لایه اوزون در قالب فایل ورد 12 صفحه ای به همراه فایل پاورپوینت 11 صفحه ای برای دانشجویان و دانش آموزان گرداوری شده است. در ادامه بخش هایی از این تحقیق را به همراه فهرست مطالب آن مشاهده خواهید کرد.
مقدمه
تاکنون کره زمین تنها سیاره شناخته شده است که امکان حیات موجوداتی مثل انسان ها در آن مشاهده شده است، زمین سومین سیاره منظومه شمسی است که در فاصله ای حدود 149.800.000 کیلومتر از خورشید قرار گرفته است، در این فاصله از زمین انرژی که توسط زمین از خورشید دریافت می کند تقریباً 9^10×95/1 وات است.
همان طور که می دانید خورشید تنها ستاره منظومه شمسى مى باشد که کرات و سیارات در اطراف آن مى چرخند و از انرژى آن استفاده مى کنند.
تقریباً 8 دقیقه طول می کشد که نور خورشید به زمین برسد. 30 % از کل نور رسیده به زمین بر اثر ذرات و مولکول هاى موجود در لایه هاى بالایى منعکس مى شوند بقیّه آن ها از لایه ها زمین عبور مى کنند و به زمین مى رسند.
نور سفید خورشید از رنگ های زیادی تشکیل شده است که هر کدام از آن ها داراى طول موج و انرژى مخصوص به خود مى باشند. حتما تا به حال تجزیه نور سفید خورشید را مشاهده کرده اید که با تجزیه نور، به هفت رنگ تفکیک مى شود.
پرتوهاى فوق بنفش داراى طول موج کوتاه و انرژى زیاد مى باشند پرتوهاى فوق بنفش با انرژى زیادى که دارند براى تمام موجودات زنده خطرناک مى باشند و موجب سرطان پوست یا آفتاب سوختگى مى شوند. خوشبختانه در اطراف زمین لایه محافظی به نام لایه اوزن وجود دارد که از ورود این پرتوهای خطرناک به سطح زمین جلوگیری می کند.
اهمیت اوزون در حیات بشر
اگر فضانوردی، در ارتفاع زیاد، به این سیاره خانه ما نظاره کند، نوار نازک آبی رنگی که دور زمین را فراگرفته، نظرش را جلب خواهد کرد. این پوشش شفاف، حیات را در جو زمین تأمین می نماید. حیات، بصورتی که ما می شناسیم، تنها با پوشش حفاظتی ازون میسر می شود . بدون وجود اوزون ادامه ی زندگی امکان ناپذیر است .
تشعشعات خورشیدی، یکنواخت نیست. این تشعشعات، شامل اشعه ای به نام اشعه ماورای بنفش است. چنانچه تمامی این تشعشعات به سطح زمین می رسید، وجود حیات در روی زمین امکان ناپذیر است .
زیرا این تشعشعات حامل مقدار زیادی انرژی مرگ زا برای موجودات زنده است. خوشبختانه تنها بخش ناچیزی از اشعه ماورای بنفش خورشید به سطح زمین می رسد. قسمت اعظم این اشعه، انرژی خود را در ارتفاع 20 تا 30 کیلومتری سطح زمین و در جو آن از دست می دهد. در این عمق از جو فراگیرنده زمین، مقادیر متنابهی ازون موجود است و این ازون، اشعه ماورای بنفش را جذب می کند.
CFC ها چه موادی هستند
CFC ها موادی هستند که صدها مصرف گوناگون دارند. زیرا آنها تقریبا غیر سمی و مقاوم در برابر شعله بوده، براحتی تجزیه نمی شوند. به خاطر چنین پایداری، آنها تا 150 سال باقی خواهند ماند. گازهای CFC به آرامی تا ارتفاعات 40 کیلومتری صعود کرده و در آنجا تحت نیروی عظیم تشعشعات ماورای بنفش خورشید شکسته شده، عنصر شیمیایی کلر را آزاد می کنند.
بعد از آزادی هر اتم کلر قبل از برگشت به زمین که سالها طول می کشد، حدود صد هزار مولکول اوزن را از بین می برد. سه و شاید پنج درصد لایه ازن در سطح جهان تاکنون توسط گازهای CFC تخریب شده است.
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
لایه اوزون
-
اهمیت اوزون در حیات بشر
-
رایحه تازگی بعد از رعد و برق
-
نقش ازوون در ضد عفونی آب
-
خطرها و سودها
-
محافظت از زمین
-
اوزون خواران
-
اوزون در سطح زمین
-
حفره اوزون
-
CFC ها چه موادی هستند؟
-
منابع سی اف سی CFC
-
اثرات ناشی از مواد سی اف سی
-
پیامدهای ناشی از تخریب لایه اوزون
-
کارهاى حفاظتى که مردم باید انجام دهند چیست؟
-
منابع