مقاله تحقیقاتی با موضوع پولشویی و اثرات آن بر اقتصاد در قالب فایل ورد 38 صفحه ای برای دانشجویان رشته اقتصاد و حسابداری گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این مقاله به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
مقدمه
پول بعنوان یکی از مهمترین اختراعات بشری منصوب می گردد. این پدیده موجب از میان برداشته شدن مشکلات بوجود آمده از طریق مبادلات پیاپی شده و مبادله را تسریع و تسهیل کرده است. همچنین پول موجب تسریع و تسهیل گردش فعالیتهای اقتصادی، بخصوص گردهم آمدن هرچه آسانتر عوامل تولید باعث توزیع سریعتر و آسانتر کالاها و خدمات تولید شده می گردد.
امروزه با توجه به ارتباط بین پول و فعالیتهای اقتصادی، سطح عمومی قیمتها، تولید ناخالص ملی و سایر پارامترهای کلان اقتصادی نقش انکار ناپذیر آن در تغییر شاخصهای کلان اقتصادی مانند تورم، رکود، اشتغال، در آمد سرانه و غیره بسیار حائز اهمیت است.
تعریف پولشویی
پولشویی به هرنوع اقدام و عملیاتی اطلاق می شود که پس از کسب عواید و منافع مادی ناشی از ارتکاب جنایات دیگر از قبیل قمار، فحشاء، فساد، سوء استفاده های مالی و رشوه، به منظور جلوگیری از کشف جرم و مشروع جلوه دادن در آمد آن، انجام می شود.
در تعریفی دیگر پولشویی عبارت است از هر نوع عمل یا اقدام به عمل، برای مخفی کردن یا تغییر ظاهر و هویت عواید نامشروع، به طوری که وانمود شود از منابع قانونی سرچشمه گرفته است. همچنان میتوان پولشویی یا تطهیر پول را اینچنین تعریف نموده که پول شویی یک فعالیت غیرقانونی است که در طی انجام آن، عواید و درآمدهای ناشی از اعمال خلاف قانون، مشروعیت می یابد و پولهای کثیف ناشی از اعمال خلاف به پولهای تمیز تبدیل گردیده و در بدنه اقتصاد جایگزین می شود.
تاریخچه پولشویی
واژه پول شویی که جدیداً وارد مفاهیم اقتصادی و شمول جرایم گردیده، یک پدیده تاریخی است، دو هزار سال پیش از میلاد مسیح بازرگانان دارایی خود را از حکامی که ثروتشان را تصاحب کرده و خودشان را نابود می کردند، پنهان می نمودند. تجار چینی علاوه بر مخفی کردن دارایی خود از حکومت، ثروتشان را جابجا نیز می نمودند.
صاحبنظران قرن بیستم معتقدند که واژه « پول شویی » به زمان ممنوعیت قمار در آمریکا باز می گردد. نخستین بار فردی به نام «آلکاپون» گانگستر معروف دهه 1930 در آمریکا که مالک و گرداننده قمارخانه های متعددی بود، برای قانونی جلوه دادن پول نقد حاصل از قمارخانه ها، آنان برای پنهان سازی شیوه عمل خود، رختشویی خانه ای تاسیس کردند و وانمود می کردند درآمد خود را از این راه به دست می آورند؛ نه از راه نامشروع؛ بنابراین وجه تسمیه پول شویی از همین جا منشا گرفته و به این ترتیب اصطلاح پول شویی شکل گرفت.
انواع پولشویی
چهار گونه پول شویی قابل شناسایی است :
-
پول شویی درونی: شامل پولهای کثیف که از فعالیت های مجرمانه و در داخل خاک یک کشور میشود که در همان کشور شسته میشود.
-
پول شویی صادر شونده: شامل پولهای کثیف به دست آمده از فعالیت های مجرمانه که در داخل خاک یک کشور کسب و خارج از آن کشور تطهیر می شود.
-
پول شویی بیرونی: شامل پولهای کثیف به دست آمده از فعالیت مجرمانه انجام شده در سایر کشورها که در خارج نیز شسته می شود.
-
پولشویی وارد شونده: که شامل پولهایی که از فعالیت مجرمانه در سایر نقاط بدست آمده و در داخل خاک یک کشور مورد نظر شسته می شود.
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
فصل اول
-
تعریف پولشویی
-
تاریخچه پولشویی
-
انواع پولشویی
-
مراحل پولشویی
-
حجم پولشویی در جهان
-
فصل دوم
-
جرایم سازمان یافته
-
پولشویی ساحل نجات جرایم سازمان یافته
-
پولشویی و اثرات آن بر اقتصاد
-
تأثیرات پولشویی بر بخش واقعی اقتصاد
-
فایده بردن مرتکبین پولشویی و متضرر شدن قربانیان آن
-
پیچیدگی مصرف
-
پیچیدگی سرمایه گذاری
-
افزایش کاذب قیمت ها
-
رقابت ناعادلانه
-
تغییر در واردات و صادرات
-
تأثیرات پولشویی بر بخش عمومی اقتصاد
-
الف: پایین آمدن سطح رفاه عمومی
-
ب: ایجاد موانعی برای خصوصی سازی
-
تاثیر پولشویی بر بخش پولی اقتصاد
-
الف: تغییر در تقاضای پول، نرخ ارز و نرخ سود بانکی
-
ب: افزایش نوسانات نرخ ارز و نرخ سود بانکی
-
تأثیرات پولشویی بر بخش مالی اقتصاد
-
الف: افزایش اعطای اعتبارات
-
ب: افزایش جریان ورودی و خروجی سرمایه
-
ج: افزایش فساد در بخش مالی
-
4 - آثار پول شویی بر اقتصاد کلان کشورها
-
5 - زمینه های گسترش پولشویی در افغانستان
-
6 - اثرات منفی عمده پولشویی بر اقتصاد افغانستان
-
نکات پیشنهادی
-
فصل سوم
-
1 - تعریف فساد
-
2 - فساد اداری
-
3 - پولشویی و اثرات آن بر فساد اداری
-
4 - وضیعت موجود فساد در نظام اداری افغانستان
-
5 - راهکارهای مبارزه با پول شویی
-
پیشنهادات جهت مبارزه با پول شویی
-
نتیجه گیری
-
منابع و مآخذ