پاورپوینت با موضوع پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیردار در قالب فایل ppt با 68 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته پزشکی، پرستاری و کمک بهیاران بیمارستان ها و مراکز خدمات درمانی و سایر علاقه مندان گرداوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
ایدزچیست
ایدز بیماری است که توسط ویروسی به نام اچ آی وی منتقل می شود. این ویروس به تدریج قدرت دفاعی بدن را ضعیف می کند بطوری که فرد به انواع عفونت ها و سرطان مبتلا شده در نهایت منجر به مرگ می شود.
عامل بیماری ایدز
عامل بیماری، ویروسی است به نام ویروس ”نقص ایمنی انسان“ که سیستم دفاعی بدن را از بین برده و شخص را در برابر انواع بیماریها بی دفاع ساخته و بالاخره فرد را در اثر عفونت یا سرطان از بین می برد.
از کجا بدانیم که به ایدز مبتلا شده ایم یه نه
ابتلا به ویروس مولد ایدز فقط از طریق آزمایش خون مشخص می شود. از زمانی که ویروس وارد بدن فرد شده تا زمانی که در آزمایش خون مشاهده گردد ممکن است چند ماه طول بکشد. بهتر است قبل از انجام آزمایش با یک مشاور صحبت شود.
اگرازابتلای خود یا همسرخود به اچ آی وی نگران هستیم می توانیم به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری مراجعه کنیم در این مراکز علاوه بر آموزش، مشاوره و ارائه وسایل پیشگیری، آزمایش اچ آی وی به صورت رایگان با حفظ رازداری انجام شده و افراد مبتلا یا بیمار تحت مراقبت و درمان قرار می گیرند.
تعریف بیماری آنفلوآنزا
بیماری آنفلوآنزا یک بیماری حاد ویروسی دستگاه تنفسی است که معمولاً خود محدود شونده است و در موارد همه گیری، عوارض مرگ و میر بیشتری دارد.
انفلوانزا یک بیماری حاد تنفسی است که توسط ویروس هایی به همین نام بوجود می آید. یک بیماری شدیداً واگیردار است که از شخصی به شخص دیگر توسط سرفه یا عطسه منتقل می گردد. علائم بیماری ۱ تا ۴ روز پس از ورود ویروس به بدن فرد ظاهر میشود. این ویروس مجاری تنفسی فوقانی و تحتانی را درگیر میکند و در هر سنی می تواند افراد را گرفتار سازد.
علایم بیماری آنفلوآنزا
آنفلوآنزا بر اساس علایم بالینی قابل تفکیک از سایز عفونت های تنفسی نمی باشد و بررسی آزمایشگاهی لازم است. تب بالای 38 درجه سانتی گراد، سردرد، خستگی، بدن درد، آبریزش از بینی و چشم، ناراحتی گلو و سرفه از علایم شایع است. سرفه اغلب شدید است و برای مدتی ادامه می یابد ولی سایر نشانه های بیماری بعد از ۲ تا ۷ روز خود به خود بهبودی پیدا می کند.
همه گیری های این بیماری با وسعت و شدت متغیر تقریباً در هر زمستان رخ می دهد. علائم بیماری و میزان ابتلا و میزان تلفات متغیر است.
هپاتیت بی چیست
”هپاتیت“ یعنی ”التهاب و ورم کبد“ که در لفظ عام به ”تیرمان“ نیز می گویند. ویروس هپاتیت بی عامل بروز بیماری هپاتیت بی در انسان است. این ویروس در کبد انسان جایگزین شده و تکثیر می نماید. و یا اینکه بصورت سالها بصورت غیر فعال باقی می ماند. مواد تولید شده توسط این ویروس به گردش خون می ریزد.
فهرست مطالب
-
ایدزچیست؟
-
عامل بیماری ایدز
-
ایدز با عفونت اچ آی وی چه فرقی دارد؟
-
علائم بیماری ایدز
-
اچ آی وی چگونه وارد بدن می شود؟
-
چه عواملی خطر ابتلا را در تماس جنسی بیشتر می کند؟
-
آیا لازم است افراد آلوده از سایرین جدا شوند؟
-
از کجا بدانیم که مبتلا شده ایم یه نه؟
-
آیا ایدز درمان دارد؟
-
چگونه خود را در برابر ابتلا به اچ آی وی حفاظت کنیم؟
-
چگونه شهر یه کشور خود را در برابر همه گیری اچ آی وی حفاظت کنیم؟
-
تاثیرات اجتماعی ایدز
-
تأثیرات روانی بیماری ایدز
-
بیائید بیماری سل را بهتر بشناسیم
-
بیماری سل چیست؟
-
بیماری سل چگونه سرایت می کند؟
-
عوامل افزایش دهنده خطر
-
بیماری سل چگونه در بدن ایجاد می شود؟
-
علائم بیماری سل چیست؟
-
تشخیص بیماری سل چگونه است؟
-
آیا بیماری سل قابل درمان است؟
-
پیشگیری
-
بیماری سل مقاوم به درمان چیست؟
-
آنفلوآنزا
-
تعریف بیماری آنفلوآنزا
-
علایم بیماری
-
انتشار بیماری
-
بیماریزایی
-
چرا آنفلوآنزا حائز اهمیت است
-
واکسیناسیون آنفلوآنزا
-
چه افرادی واکسن آنفلوآنزا را نمی توانند استفاده کنند؟
-
روش های مراقبت از بیمار
-
آموزش به کودکان
-
توصیه های بهداشتی در زمان همه گیری آنفلوآنزا
-
بهترین زمان برای پیشگیری
-
هپاتیت چیست؟
-
هپاتیت بی چیست؟
-
هپاتیت مزمن
-
علائم و نشانه های هپاتیت بی
-
تشخیص هپاتیت
-
مهم ترین راه های انتقال ویروس هپاتیت بی
-
ناقل هپاتیت
-
واکسیناسیون بر علیه هپاتیت بی
-
پیشگیری از هپاتیت بی
-
درمان هپاتیت بی
-
رژیم غذایی
-
هپاتیت C
-
علایم بیماری هپاتیت سی
-
ویروس هپاتیت C
-
هپاتیت C چگونه انتشار می یابد؟
-
درمان هپاتیت C
-
پیشگیری هپاتیت سی