پاورپوینت با موضوع تأثیر باقیمانده سموم دفع آفات نباتی و کودهای شیمیایی، آنتی بیوتیکها و فلزات سنگین در ایمنی مواد غذایی در قالب فایل ppt با 41 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته مهندسی کشاورزی و علوم غذایی گردآوری شده است. در ادامه بخشهایی از این پاورپوینت به همراه هرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
برخی از راههای ورود عناصر سمی به مواد غذایی
-
ممکن است از طریق آلودگی صنعتی محیط وارد مواد غذایی گردند ؛ مثل جیوه و سرب
-
در اثر فرآیندهای مواد غذایی مثل سرخ کردن به عنوان مثال آکریل آمید در چیپس ها
-
از طریق جداسازی از دستگاهها و ظروف، وارد مواد غذایی می شوند مثل قلع و سرب
-
از طریق مواد باقیمانده در محصولات کشاورزی مثل قارچ کش ها و حشره کش ها
انسان از مصرف هریک از موارد ذیل به فلزات سنگین آلوده می شود
-
غلات رشد یافته در خاکهای آلوده
-
حیواناتی که از غلات آلوده تغذیه می کنند.
-
حیوانات آبزی که در آب های آلوده زندگی می کنند.
-
این مواد دارای وزن مولکولی بالایی هستند ؛ در مقادیر کم نیز سمی بوده و باقیماندن آنها برای سال های طولانی در بدن برای سلامت انسان مخاطره آمیز است.
خطرات قرار گرفتن بیش از حد در معرض سموم و آفت کش های شیمیایی برای مصرف کننده
استفاده بیش از حد ازآﻓﺘﮑﺶﻫﺎ، ﻋﺪمﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ دوره ﮐﺎرﻧﺲ آﻓﺘﮑﺶﻫﺎ (زمانی که پس از سمپاشی باید سپری شود تا باقیمانده سم در محصول به حداقل برسد) و ورود ﻣﺤـﺼﻮﻻت ﮐـﺸﺎورزی ﺳﻤﭙﺎﺷﯽ ﺷﺪه در ﻣﺪت زﻣﺎن ﮐﻤﯽ ﺑﻌﺪ از ﺳﻤﭙﺎﺷﯽ به بازار عرضه، ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ اﻓﺰاﯾﺶ ﺑﺎﻗﯿﻤﺎﻧﺪه اﯾﻦ ﻣﻮاد شیمیایی درﻣﺤﺼﻮﻻت ﻏﺬاﯾﯽ ﻣﻮرد ﻣﺼﺮف اﻧﺴﺎن ﺑﻪ ﺧﺼﻮصﻣﯿﻮه و ﺳﺒﺰﯾﺠﺎت ﺗﺎزه ﻣﯽﮔﺮدد ﮐﻪ اﯾﻦ اﻣﺮ ﻋـﻼوه ﺑـﺮ ﺗﺎﺛﯿﺮات مخرب زﯾﺴﺖ ﻣﺤﯿﻄﯽ همواره ﺑﻪﻋﻨﻮان تهدیدی جدی ﺑﺮای ﺳﻼﻣﺖ ﻣﺼﺮف ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن ﻣﻄﺮح ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ.
سموم و آفت کش های شیمیایی بسته به نوع و میزان مصرف، با مجموعه وسیعی از تهدیدهای سلامتی از سردرد و تهوع ساده گرفته تا انواع سرطان ها مرتبط می باشند
آزبست
پنبه کوهی یا پنبه نسوز از ریشه کلمه آزبستینوز (Asbestinus) که بمعنی احتراق ناپذیر می باشد آمده است. از خصوصیات آن می توان به مقاوم بودن در برابر حرارت، مواد شیمیایی، مقاومت در برابر سائیدگی، عایق بودن، مقاومت در برابر کشش زیاد، رشته ای بودن الیاف و مرقون به صرفه بودن اشاره کرد.
مواد غذایی آلوده به ذرات گرد و غبار و خاک یقیناً دارای رشته های آزبست هستند. استفاده از حشره کش ها در فضای خانه ( پایروفیلیت به عنوان حامل در آن حاوی آزبست است. )
در عایق ها، لنت ترمز، دستکش های نسوز، کفپوش ها، در سیمان، لباس های ایمنی، انواع گوناگون مصالح ساختمانی مثل لوله ها و کانال های انتقال و مواد پلاستیکی و حدوداً در 3000 نوع محصول کاربرد دارد.
فهرست مطالب
-
مهمترین عناصر و آلاینده های سمی که به مواد غذایی راه پیدا می کنند
-
برخی از راههای ورود عناصر سمی به مواد غذایی
-
فلزات سنگین
-
جیوه
-
مصارف عمده جیوه عبارتند از
-
بیماری های ناشی از وجود جیوه
-
آرسنیک
-
سرب
-
بیماری های ناشی از وجود سرب
-
کادمیوم
-
سموم دفع آفات
-
خطرات قرار گرفتن بیش از حد در معرض سموم و آفت کش های شیمیایی برای مصرف کننده
-
راهکارهایی در جهت کاهش تهدید باقیمانده سموم و آفت کش ها در محصولات کشاورزی
-
حشره کش ها
-
داروها و واکسن های دامی
-
آنتی بیوتیک ها
-
رادیو اکتیوها
-
ترکیبات نامناسب بسته بندی
-
هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای
-
بی فنیل های کلرینه شده
-
اثرات بی فنیل های کلرینه شده بر روی انسان
-
آزبست
-
ناهنجاریهای حاصل از مصرف آزبست
-
اکریل امید
-
خطرات سلامتی اکریل امید
-
راههای کاهش اکریل امید در چیپس
-
فوران