پاورپوینت با موضوع دوره آموزشی تزریق سیمان (جهت درسهای سدهای خاکی، مکانیک سنگ، مهندسی تونل) در قالب فایل ppt با 74 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته مهندسی عمران گردآوری شده است. در ادام بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
مقدمه
عملیات تزریق یکی از عملیاتی است که در جهت تحکیم پی سازه ها از جمله سدها و ساختمانها و نیروگاه و معادن و سازهای زیر زمینی وامروزه حتی در بهسازی محیط زیست و تحکیم سازهای بتنی و همچنین تغییر در شرایط زهکش و چشمهای آب و ایجاد پرده آب بند سدها استفاده میشود.
مطالبی که در این دوره آموزشی ارائه میشود، فقط در مورد تزریق آزمایشی سیمان میباشد. ولی کلیات تزریق در این مبحث هم مطرح میشود، تا همکاران عزیز بیشتر با تزریق سیمان آشنا شده و استفاده لازم از این دوره آموزشی ببرند.
سعی میشود در زمان دیگری در صورت امکان در مورد مباحث دیگر تزریق دوره های آموزشی مناسب برای همکاران علا قمند برقرار شود.
اهداف تزریق آزمایشی
قبل از اینکه در مورد اهداف تزریق آزمایشی مطالبی را بیان کنیم، باید در مورد اهمیت این تزریق مطالبی گفته شود. اهمیت تزریق آزمایشی بیشتر در پروژه های سدها می باشد. تزریق آزمایشی معمولاً در فاز دوم یا فاز مطالعاتی سدها اجرا میشود و اهمیت بسیار زیادی در طراحی پرده آب بند و گالری تزریق دارد. در صورتی که این تزریق جواب ندهد، در مورد اجرا و عدم اجرا پروژه سد باید تصمیم گیری شود. محل تزریق آزمایشی معمولاً در محور و یا در تکیه گاه سد اجرا می شود.
همزن
همزن همان مخزن ذخیره ای است که ملات کاملا“ مخلوط شده تزریق را از میکسر توسط چرخ پره ای با دور چرخش آهسته هم می زند (حداقل 50 دور در دقیقه) تا هنگام توقف تزریق ذرات ناپایدار ملات تزریق به حالت محلول معلق در آیند. در کار تزریق رساندن ظرفیت همزن به حدود 25% بزرگتر از ظرفیت میکسر از اهمیت زیادی بر خوردار است. با این کار امکانات لازم جهت تخلیه تمامی ملات موجود در میکسر به داخل همزن فراهم شده، ضمن این که از توقف تزریق ملات جلو گیری می شود و امکان بلعیده شدن هوا به داخل پمپ جلوگیری می شود.
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
تاریخچه
-
انواع تزریق سیمان
-
اهداف تزریق ازمایشی
-
تجهیزات تزریق سیمان
-
مخلوط کننده ها
-
همزن
-
پمپ تزریق
-
ثبات تزریق
-
آب سنج ها
-
مسدود کننده (پکر)
-
مسدود کننده (پکر پنو ما تیک)
-
تجهیزات مربوط به پکرها
-
فشارسنج
-
سیستم توزیع و تحویل
-
فشار شکن
-
شلنگهای فشار قوی و رابط های آن
-
انواع روش تزریق
-
ارتباط نفوذ پذیری در تزریق سیمان
-
مصالح تشکیل دهنده ملات تزریق
-
انواع سیمان
-
بنتو نیت
-
سیلیکات سدیم (چسپ)
-
عوامل گاز ساز
-
ماسه بادی
-
روان کننده و فوق روان کننده
-
زودگیرها و دیر گیرها
-
تعیین نسبت درصد و نحوه اختلاط
-
آزمایشات مربوط به کنترول و کیفیت تزریق سیمان
-
الگو و آرایش گمانه های تزریق
-
مشخصات فنی در تزریق
-
عملیات اجرای تزریق سیمان
-
تجهیز کارگاه تزریق سیمان
-
ایمنی افراد و محیط