پاورپوینت با موضوع روماتیسم مفصلی در قالب فایل ppt با 23 اسلاید برای دانشجویان رشته پزشکی و سایر علاقه مندان گردآوری شده است. در ادامه بخشهایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
روماتیسم مفصلی
روماتیسم مفصلی یا ارتریت روماتوئید یک بیماری سیستمیک و مزمن است که باعث تخریب غضروف و ایجاد ضایعات استخوانی میشود.شیوع این بیماری در جهان 1% است و معمولا در سنین میانسالی و در دهه های سوم تا پنجم بروز مینماید و در زنان شایعتر است.(تقریبا 3برابر)
ارتریت به صورت قرینه است یعنی اگر یک زانو یا دست درگیر باشد به احتمال زیاد طرف مقابل نیز درگیر میشود.در برخی افراد بیماری از شدت کمی برخوردار بوده و به حداقل ضایعات مفصلی در مدتی کوتاه همراه میباشد ولی در برخی دیگر ضایعات پیشرونده و مزمن به صورت پلی ارتریت میباشد و باعث اختلال در عملکرد مفاصل میشود.
فیزیولوژی
در اثر تورم مکرر مفصل، رباطها کشیده شده و شل می شوند التهاب باعث تخریب استخوان و زرد پی شده و عضلات نیز ضعیف می شوند. همه این مسایل باعث شل شدن کپسول مفصل می گردد. یعنی مفصل شکل خودرا از دست داده و بدشکلی مفصل ایجاد می شود. این مسئله دردست زودتر اتفاق می افتد.
نحوه استفاده از مفاصل می تواند درتشکیل بدشکلی ها دخالت داشته باشد. بدشکلی هائی که بطور معمول دیده می شوند در شکل زیر نشان داده شده اند. مچ یا بند انگشتان از جای خود جابجا می شوند. (در مواردی که جابجائی ناقص مفصل وجود دارد به آن نیمه دررفتگی) گفته می شود.
-
انگشتان به سمت داخل دست انحنا پیدا می کنند.
-
مفاصل انگشت یا شست جابجا می شوند.
-
مفصل زانو و لگن خم می شوند.
اتیولوژی
ناشناخته است، ولی ایمنی سلولی و ایمنی هومورال، هر دو در ایجاد این بیماری نقش دارند. این افراد نسبت به دیگران شانس ابتلای بیشتری به بیماری های مزمن مانند پوکی استخوان، عفونت ها، آلرژی، بیماری های گوارشی، بیماری های قلبی عروقی و فشار خون دارند.
بررسی های اخیر نشان داده: علت این بیماری میکروبی به نام استر پتوکوکاست. بیماری با آنژین، مخملک یا هر نوع عفونت دیگر حاصل از استر پتوکوک شروع می شود. ظاهرا حساسیت فردی ویژه ای نیز رشد و پیشرفت بیماری را تسهیل می کند.
آرتریت
اولین و شایع ترین نوع از انواع روماتیسم مفصلی، آرتریت می باشد که یک نوع از بیماری های و مشکلات التهابی مزمن است و افرادی که به این نوع از روماتیسم مبتلا می شوند دچار تورم و التهاب در ناحیه مفصل هستند.
علت این بیماری چیزی جزء حمله سیستم ایمنی فرد به پوشش مفصل نمی باشد. باید متذکر شویم که این نوع از انواع روماتیسم می تواند در برخی از موارد برای فرد بسیار دردناک بوده و دردهای شدیدی را به همراه داشته باشد. همچنین در این بیماری امکان تغییر شکل مفصل و تخریب شدن آن وجود دارد.
اندام هایی که بیماری آرتریت آن ها را تحت تاثیر خود قرار می دهد عبارتند از: شُش ها، چشم ها، رگ های خونی و پوست. از نشانه های اولیه این بیماری می توان به زخم و سفت شدن مفصل های زانو اشاره کرد.
فهرست مطالب
-
روماتیسم مفصلی
-
فیزیولوژی
-
اتیولوژی
-
انواع روماتیسم مفصلی و علائم آن
-
آرتریت
-
نقرس
-
التهاب رگ
-
لوپوس
-
سندروم شوگِرن
-
تظاهرات بالینی
-
درمان
-
درمان دارویی
-
چند نکته تغذیه ای
-
مراقبت پرستاری
-
عدم انجام اعمالی که باعث میشود مفاصل بد شکلی بگیرند