پاورپوینت با عنوان اپیدمیولوژی سیاه سرفه در قالب فایل ppt با 23 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته های مرتبط گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
تعریف و اهمیت بهداشتی
سیاه سرفه یکی از بیماری های عفونی دستگاه تنفس است که در سراسر جهان منتشر بوده و در تمامی سنین و بویژه در کودکی عارض می شود. این بیماری یکی از شایعترین ناخوشی های مولّد سرفه به حساب می آید. سالانه حدود 51 میلیون نفر را مبتلا و قریب ششصد هزار نفر را به هلاکت می رساند از آنجا که تا حدود زیادی قابل پیشگیری و درمان می باشد بنابراین آگاهی از اپیدمیولوژی آن از اهمیت بهداشتی زیادی برخوردار است.
عوامل اتیولوژی
عامل مولّد سیاه سرفه، شامل بردتلا پرتوسیس (Bordetella Pertussis) و بردتلا پاراپرتوسیس (Bordetella Para Pertussis) است. بردتلا پرتوسیس، تنها در انسان بیماریزا بوده ولی بردتلا پاراپرتوسیس مانند دیگر بردتلاها نوعی عامل مشترک بین حیوانات و انسان (زئونوز) به حساب می آید و در انسان نیز می تواند بیماریزا واقع شود.
باسیل های گرم منفی هوازی که دارای اَشکال گوناگونی می باشند. تفاوت عمده بردتلا پرتوسیس و پاراپرتوسیس، تولید توکسین بوسیله پرتوسیس و عدم تولید آن به وسیله پاراپرتوسیس. در ضمن حدود 95 درصد موارد سیاه سرفه در اثر بردتلا پرتوسیس ایجاد می شود.
آدنوویروس ها نیز در بدن کودکان مبتلا به سیاه سرفه یافت شده اند و بنابراین علاوه بر اینکه به تنهایی قادر به ایجاد بیماری شبه سیاه سرفه بردتلایی هستند وقوع توام عفونت ناشی از آن ها نیز به اثبات رسیده و بویژه در شیرخواران از شدت بسیار زیادی برخوردار می باشد.
حساسیت و مقاومت در مقابل بیماری
افرادی که پیش از این مبتلا نشده یا واکسن سیاه سرفه دریافت ننموده اند همگی حساس هستند. شواهدی از ایمنی انفعالی انتقال یافته از طریق جفت به شیرخواران نیز در دست نمی باشد. کسانی که مبتلا شده اند ایمنی طولانی مدتی را کسب می نمایند به طوری که احتمال ابتلای مجدد به حداقل می رسد.
فهرست مطالب
-
تعریف و اهمیت بهداشتی
-
عوامل اتیولوژی
-
سیر طبیعی
-
وضعیت جهانی و منطقه ای بیماری
-
وضعیت بیماری در ایران
-
روند زمانی
-
تاثیر سن، جنس، شغل و موقعیت اجتماعی
-
حساسیت و مقاومت در مقابل بیماری
-
میزان حمله های ثانویه
-
منابع و مخازن نحوه انتقال و دوره قابلیت سرایت
-
تعریف اپیدمیولوژیک
-
پیشگیری و کنترل