پاورپوینت با موضوع فرایند تولید روغن نباتی در قالب فایل ppt با 15 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته مهندسی صنایع گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
واژه ی روغن برای آن دسته از مایعات به کار می رود که با آب مخلوط نمی شوند و به دلیل آن که چگالی آنها کمتر از آب است، روی آب شناور می مانند. اصولاً روغن به چربی اطلاق می شود که در دمای اتاق معمولاً به حالت مایع باشد.
روغن ها هم همچون چربی ها متشکل از تری گلیسرید، مونوگلیسرید و مقداری هم دی گلیسرید می باشند. از آنجا که روغن حاوی مقدار زیادی چربی اشباع نشده است، در دمای اتاق مایع می باشد. اصل واژه روغن لاتین است. روغن ها انواع مختلف دارند. می توانند صنعتی بوده یا تنها برای مصارف خوراکی و پخت و پز مورد استفاده قرار گیرند. در این بخش به توضیح در مورد روغن های خوراکی که معمولاً برای پختن غذاها مورد استفاده قرار می گیرند، می پردازیم.
روغن کشی و پالایش روغن
این واحد از کلیه دانه های روغنی موجود از جمله پنبه تخم، سویا، آفتابگردان، کنجد، کلزا و گلرنگ روغن را استحصال می نماید. همچنین پس از جدا سازی روغن موجود در دانه های روغنی، متفرعات حاصل اعم از پوسته آفتابگردان و کنجاله نیز تولید شده که برای مصارف دام و طیور می باشد.
روش بی رنگ کردن غیر مداوم
ابتدا روغن را تحت خلأ گرم می کنند تا هوا و آب موجود در روغن خارج می گردد و روغن کاملا خشک شود (درجه حرارت 70- 80 درجه سانتی گراد) سپس از بالای مخزن بی رنگ کننده مقدار خنک بی رنگ کننده با رطوبت مناسب وارد روغن می شود.
گرم کردن را تا درجه حرارت 110 درجه سانتی گراد ادامه می دهند 15-20 دقیقه مخلوط را به فیلتر پرس می فرستند در بی رنگ کردن روغن های دارای کاروتن به علت ناپایداری این رنگ در مقابل حرارت علاوه بر افزایش خاک بی رنگ کننده به مقدار مناسب درجه حرارت و گاهی به بیش از 150درجه سانتی گراد می رسانند.
فهرست مطالب
-
منبع روغن نباتی
-
دانه های روغنی
-
شماتیک تولید روغن
-
روغن کشی و پالایش روغن
-
واحد تصفیه خانه
-
خط رنگبری (Bleaching)
-
روش مداوم بی رنگ کردن
-
روش بی رنگ کردن غیر مداوم
-
خطوط بوگیری (Dedorizing)
-
روش غیر مداوم
-
روش نیمه مدوام
-
خط وینترایزر (Winterization)
-
خط هیدروژیناسیون (Hydrogenation)
-
روشهای تولید گاز هیدروژن
-
مخازن روغن تصفیه شده
-
پر کنی و بسته بندی ها