پاورپوینت آماده با موضوع فرهنگ و معماری هند در قالب فایل ppt با 18 صفحه برای دانشجویان رشته معماری و سایر رشته های مرتبط گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
آیین تاریخی هند
در هند چندین آیین تاریخی وجود دارد که به یکی از آنها بنام آیین بودا میپردازیم.
بودا: توسط یک شاهزاده نپالی با افکار فلسفی خاص در 560 ق.م. پایه گذاری میشود. بودا معتقد است که برای پیشرفت بایستی پیش از آنکه مشکلات را در محیط بیرونی حل کنیم، می بایست به حل مشکلات درون خود بپردازیم.
به همین خاطر به فضاهای خلوتی برای عبادت احتیاج داریم. این فضاهای خلوت در سالهای اولیه گسترش بودیسم که تعداد پیروان آن اندک است، غارها میباشد، مکانی که امکان خلوت بودائیان را فراهم میکند.
اما در سالهای بعد غارها کفاف عبادت همه بودائیان را نمی دهد، به همین خاطر احتیاج به تعداد بیشتری معبد است که این معابد را با استفاده از توده های حجیم سنگی بوجود می آورند. این توده های حجیم در واقع الگوهایی هستند از غارهای اولیه و یا به عبارتی، در معابد بودایی تلاش شده که فضای خلوت و ساکت غار، مجددا تکرار شود.
زبان هنــد
هند دارای چندین زبان و لهجه و گویش است، خط و زبان اولیه آنها سانسکریت است که کتابهای زیادی به این زبان وجود دارد. مهمترین زبان عصر حاضر هند زبان اردو است که تشکیل شده است از لغات فارسی، عربی و ترکی و انگلیسی و لغات محلی.
کلمه هند از نام بومی سیندهو که نام یک رودخانه بومی هند است و ایرانی ها سیندهو را به هندو بدل کردند و هند را به نام هندوستان یعنی سرزمین رودخانه ها خواندند، از این کلمه یونانیها کلمه ایندیا را بکار بردند.
تمدن موهونجودارو
تمدن موهنجودارو در شمال غربی هند یعنی پاکستان قرار گرفته و هاراپا در پنجاب غربی واقع شده است و این دو شهر با وجود فاصله زیادی که از هم دارند تمدن نزدیک به هم دارند و این تمدن ها قبل از ورود آریائیها به هند است.
موهنجودارو و هاراپا از نظر معماری برای ساختن خانه های خود از خشت پخته و نیز از مصالح چوب برای پلکان و کف و بام خانه ها استفاده کرده اند و در این دو شهر حمامهای عمومی، فاضلاب و مغازه های متصل به منازل ساخته اند و خیابانهای پهن و کوچه های بطور عمودی به یکدیگر ساخته شده و خانه ها اغلب چهارگوش و اطراف آنرا حیاط فرا گرفته و تکدن موهنجودارو بعدها بر اثر طغیان رود گنگ از بین رفته و لایه هایی از شن و ماسه خانه ها را پرُ کرده است.
فهرست مطالب
-
آیین تاریخی هند
-
زبان هنــد
-
هنر دره سند
-
تمدن موهونجودارو
-
آثار هنری در سند
-
وسایل و اشیاء سفالین
-
پیکرهای سفالین
-
مجسمه ها
-
اهمیت تمدن موهنجودارو
-
دوره های مختلف هند
-
معابد بودایی
-
غارهای آجانتا
-
نفوذ هنر هخامنشی در هند در دوران آشوکا
-
مقایسه ستونهای دوران آشوکا و ستونهای هخامنشی
-
دوره هندوئیزم (برهمنیزم)
-
معماری برهمنیزم
-
معابد ویشینو
-
معابد شیوا
-
معابد برهما
-
معماری اسلامی هند