پاورپوینت با موضوع راه حلهای موثر برای کنترل مایکوتوکسین ها در قالب فایل ppt با 22 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته های دامپروری و دامپزشکی گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
اثرات کپک ها
غذاهای کپک زده خوشخوراکی کمتری دارند و ممکن است که مصرف ماده خشک را کاهش دهند. این امر به نوبه خود موجب کاهش در مصرف مواد مغذی می شود که موجب کاهش رشد بدن و یا تولید شیر می شود. با غذاهای کپک زده حتی در هنگام عدم حضور مایکوتوکسین ها کاهش عملکرد به میزان 5 تا 10 درصد بسیار معمول است. آلودگی با مایکوتوکسین سبب افزایش افت تولید می شود حتی در هنگامی که کپک ها به خوبی قابل رویت نباشند.
غذاهای کپک زده می توانند قابلیت هضم را کاهش دهند و لذا محتوای انرژی خوراک را در اینگونه موارد تا 5 درصد پائین تر باید فرض کنیم. کپک ها با کسب انرژی از پروتئین و چربی و کربوهیدرات خوراک ها رشد و تکثیر می یابند. بطور مشخص چربی جیره در غذاهای آلوده با کپک کاهش می یابد. غذاهای کپک زده همچنین ممکن است باعث مشکلات سلامتی شوند. تغذیه غذاهای کپک زده باعث افزایش مشکلات سقط جنین ناشی از مایکوتوکسین ها و بیماری های تنفسی می شوند.
غذاهای کپک زده و مایکوتوکسین ها
-
غذاهای کپک زده همیشه حاوی مایکوتوکسین های مضر نیستند.
-
غذاهای کپک زده ممکن است حاوی مایکوتوکسین باشند ولی نه در سطوح مضر آن.
-
از طرف دیگر غذاهای به ظاهر سالم نیز می توانند آلوده به مایکوتوکسینها باشند.
-
تحت شرایط خاصی کپک ها ممکن است که سطوح خطرناک مایکوتوکسین ها را تولید کنند.
اثرات مایکوتوکسین ها
در شروع، مایکوتوکسین ها تقریبا مشکلات اندکی ایجاد می کنند و کاهش در عملکرد ممکن است قابل صرف نظر باشد. اما در طی روزها و یا هفته ها اثرات مداوم مصرف مایکوتوکسین بر عملکرد (تولید شیر یا افزایش وزن) بیشتر مشهود می شود. بنا به نظر برایان تار متخصص تغذیه گاو در وزارت غذا و کشاورزی اونتاریو (کانادا)، بی اشتهایی، کتوز و جابه جائی شیردان مشکلاتی هستند که ممکن است با مصرف مایکوتوکسین ها بطور مشخص افزایش نشان دهند.
او گزارش می کند که بعضی حیوانات دچار اسهال شده و یا علائم خونریزی را نشان می دهند. کاهش نرخ باروری و آبستنی و یا سقط جنین ممکن است از علائم مصرف مایکوتوکسین باشد. اثرات مایکوتوکسین با استرس تولید تشدید می شود. گاوهای شیری پر تولید بیشتر از حیوانات کم تولید به اثرات مایکوتوکسین حساسیت دارند.
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
اثرات بر روی سلامتی و قابلیت تولید
-
اثرات کپک ها
-
غذاهای کپک زده و مایکوتوکسین ها
-
گاوهای شیری پر تولید
-
اثرات مایکوتوکسین ها
-
آفلاتوکسین ها
-
وومیتوکسین
-
زرالنون
-
تی 2 توکسین
-
فومونایسین ها
-
کنترل و پیش گیری
-
راهکار های زدودن آلودگی ها
-
روش های فیزیکی
-
روش های شیمیائی
-
روش های بیولوژیکی
-
روش های حذف
-
خلاصه