پاورپوینت با موضوع مفهوم مدولاسیون های دیجیتال یا Digital modulation در قالب فایل ppt با 41 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته مهندسی برق و سایر رشته های مرتبط گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پارپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
کوانتیزاسیون
پس از نمونه برداری سیگنال بدست آمده نمونه هایی گسسته زمان و با دامنه های متنوع و باصطلاح پیوسته میباشند، در چنین وضعیتی نمیتوان با تعداد بیت محدود و معینی نمونه ها را تعریف نمود.
طی فرآیندی که ”کوانتیزاسیون“ نامیده میشود به هر دامنه نمونه را بر اساس اینکه در چه محدوده خاصی قرار میگیرد یک ”حالتstate “ با تعداد بیت مشخصی نسبت میدهیم و بدین ترتیب نمونه ها به مجموعه محدودی تقلیل میآبند.
سیستم باند پایه صوتی دیجیتال PCM
این شیوه گرچه یک روش قدیمی (primitive) بوده لیکن هنوز نیز بطور وسیعی در ارسال و دریافت سیگنالهای آنالوگ استفاده میشود (برای داده های ذاتاً دیجیتال از متدهای دیگری استفاده میشود).
بخش فرستنده: ابتدا سیگنال پیام آنالوگ توسط واحد A/D به دنباله باینری تبدیل و در مرحله بعد این دنباله بیت (sequence) شکل موج پالسی را مدوله و بر روی کانال انتقال ارسال میکند.
بخش گیرنده: شکل موج پالسی حامل بیت پس از دریافت و قدری تقویت و پالایش ”بمنظور استخراج بیتهای محموله با هدف بازسازی (بازیابیreconstruction) سیگنال پیام آنالوگ“ به واحد D/A تزریق تا در نهایت نمونه تقریبی آنچه در فرستنده تحویل سیستم شده در گیرنده دریافت گردد.
ویژگی های سیستم PCM: دراین سیستم انتقال باندپایه بوده و از هیچ کاریری بهره نمیبرد؛ سیستمهای تلفن داخلی، مدم ها،بخش صدای دیجیتال کامپیوترها،CD و برخی VCD ها ازین تکنیک بمنظور انتقال صدا بهره میبرند.
کاربردها و ویژ گیهای QAM
ویژگیهای با ارزش مدولاسیون QAM سبب استفاده فوری آن در عرصه برودکاست و پخش زمینی برنامه های تلویزیونی در استاندارد اروپایی DVB-T گردید که با طرح نیاز پخش روی موبایل نیز بعنوان یکی از گزینه های مدولاسیون استاندارد DVB-H مورد توجه قرار گرفت.
یکی از موارد محدود کنندۀ این مدولاسیون افزایش نرخ بیت خطا با افزایش طول QAM میباشد.لذا برای کانالهای با شرایط نامطلوب در صورت عدم محدودیت پهنای باند مدولاسیونهای با سطح پایین تر توصیه میشود.
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
کوانتیزاسیون Quantization
-
سیستم باند پایه صوتی دیجیتال PCM
-
ساختاریک سیستم نمونه فرستنده PCM
-
ساختاریک سیستم نمونه گیرنده PCM
-
عوامل تاثیرگذار بر پهنای باند سیستم PCM
-
ارزیابی سیستم PCM
-
نمونه ائی از کاربرد یک سیستم PCM
-
انواع شیوه های مدولاسیون دیجیتال
-
مدولاسیون دامنۀ دیجیتال ASK
-
پهنای باند مدولاسیون دامنۀ دیجیتال ASK
-
ارزیابی سیستم ASK
-
مدولاسیون فرکانس دیجیتال FSK
-
پهنای باند مدولاسیون دامنۀ دیجیتال FSK
-
کاربردهای متداول شیوه FSK
-
ارزیابی سیستم FSK
-
انواع هم خانواده های مدولاسیون FSK
-
مقایسه مدولاسیونهای ASK و FSK
-
مدولاسیون فاز دیجیتال PSK
-
پهنای باند مدولاسیون دامنۀ دیجیتال PSK
-
ویژگیهای BPSK
-
ارزیابی سیستم BPSK
-
شیوه های چندگانه مدولاسیون های دیجیتال
-
مدولاسیون های دیجیتال چندگانه
-
کاربردها و ویژگیهای QPSK
-
مدولاسیون های دیجیتال ترکیبی
-
تاثیر غیر خطی بودن تقویت کننده بر QAM
-
کاربردها و ویژ گیهای QAM