پاورپوینت با عنوان کامپوزیت و برخی کاربردهای آن در قالب فایل ppt با 25 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته مهندسی عمران و سایر علاقه مندان گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
تعریف کامپوزیت
معمولا یک ماده کامپوزیت را به صورت یک مخلوط فیزیکی در مقیاس ماکروسکوپیک از دو یا چند ماده مختلف تعریف میکنند که این مواد خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خود را حفظ کرده و مرز مشخصی را با یکدیگر تشکیل میدهند. این مخلوط در مجموع و با توجه به برخی معیارها خواص بهتری از هر یک از اجزای تشکیل دهنده خود را دارا میباشد. در کامپوزیت عموما دو ناحیه متمایز وجود دارد.
-
فاز پیوسته (ماتریس)
-
فاز ناپیوسته (تقویت کننده)
در یک کامپوزیت به طور کلی الیاف، عضو بار پذیر اصلی سازه هستند در حالیکه ماتریس آنها رادر محل وآرایش مطلوب نگاه داشته وبعنوان یک محیط منتقل کننده بار بین الیاف عمل میکند، به علاوه آنها را از صدمات محیطی در اثر بالا رفتن دما و رطوبت حفظ میکند.
مهمترین موارد کاربرد کامپوزیت
سابقه استفاده از کامپوزیت های پیشرفته به دهه 1940 باز می گردد. در آن زمان ارتشهای آمریکا و شوروی سابق در رقابتی تنگاتنگ با یکدیگر، موفق به ساخت کامپوزیت پایه پلیمری الیاف بور - رزین اپوکسی برای استفاده در صنعت هوا فضا شدند. 20 تا 30 سال پس از آن، کامپوزیت های پایه پلیمری بطور گسترده ای به سوی صنایع شهری از جمله ساختمان و حمل و نقل روی آوردند.
بطور مثال امروزه خودروهایی ساخته می شود که تماماْْ کامپوزیتی هستند. استفاده از کامپوزیت ها در این کاربرد به علت ویژگیهایی چون وزن کمتر، در نتیجه سوخت کمتر و عمر طولانی تر آنهاست.
مواد کامپوزیت تقویت شده با الیاف،ترکیبی از مقاومت کششی ومدول بهتر نسبت به مواد فلزی را دارند وبعلت پایین بودن وزن مخصوص نسبت به وزن (مقاومت کششی ویژه) نسبت مدول به وزن (مدول ویژه)، مواد کامپوزیت به طور مشخص بهتراز موادفلزی هستند ودر بسیاری از کاربردهایی که کاهش وزن سازه از اهمیت برخوردار است میتواندد جایگزین فلزات شوند.
مصرف سرانه مواد کامپوزیتی در کشور
مصرف سرانه مواد کامپوزیتی در کشور یک دهم سرانه مصرف در کشورهای پیشرفته است وسالانه بیش از6 میلیون تن مواد کامپوزیتی به ارزش 145 میلیارد دلار در صنایع مختلف جهان مصرف می شود.
به گفته دکتر مهرداد شکریه، رئیس موسسه کامپوزیت ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت:
“ سرانه مصرفکامپوزیت در کشورهای پیشرفته جهان 3 کیلوگرم است در حالی که این سرانه در کشور ماتنها 3/0 کیلوگرم است ولی درعین حالایران از نظر سرانه مصرف مواد کامپوزیتی، همرده کشورهای آسیایی قرار دارد. علت پایین بودن سرانه مصرف مواد کامپوزیتی در این قاره وسعت این قارهو نیز وجود کشورهای فقیردر این منطقه است،در عین حال کشور ژاپن با سرانه 5/4 کیلوگرم در سال به عنوان نمونه ای از یک کشورآسیایی پیشرفته با مصرف سرانه مواد کامپوزیتی است“
فهرست مطالب
-
تعریف کامپوزیت و مختصری در مورد آن
-
تعریف کامپوزیت
-
تقسیم بندی مواد کامپوزیت
-
نقاط قوت کامپوزیتها
-
مهمترین موارد کاربرد کامپوزیت
-
مصرف سرانه مواد کامپوزیتی در کشور
-
آشنایی با چند پروژه کامپوزیتی درایران
-
آشنایی با تکنولوژی پالتروژن وبرخی از مهمترین الیاف وکامپوزیت ها
-
پالتروژن - یکی از سریع ترین و مهمترین روش های تولید محصولات کامپوزیتی
-
تکنولوژی پالتروژن
-
مزیت ها
-
معایب
-
پالتروژن در ایران
-
الیاف شیشه (فایبرگلاس)
-
الیاف کربن
-
الیاف آرامید
-
کامپوزیت FRP
-
معرفی کاربردهای کامپوزیت در صنایع ساختمانی و ریلی
-
کاربرد کامپوزیت ها در صنعت حمل ونقل ریلی
-
کاربرد کامپوزیت ها در ساخت تراورس
-
استفاده از کامپوزیتها در صنعت حمل نقل ریلی کشور هند
-
رواج کاربرد کامپوزیت در پل سازی
-
کاربرد کامپوزیت در صنعت ساختمان
-
منابع ومآخذ