پاورپوینت با موضوع گزارش کار آزمایشگاه مکانیک خاک با موضوع آزمایش تراکم خاک در قالب فایل ppt با 12 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته مهندسی عمران و سایر علاقه مندان گرداوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
پیداکردن تراکم خاک بیشتر در راهسازی کاربرد دارد، برای ساختن راه باید در بعضی مناطق خاکریزی کرد و در جاهای دیگر خاکبرداری. در هرحال باید برای ایجاد اساس راه خاک را کوبید، بدست آوردن مقدار رطوبتی که برای کوبیدن خاک بهینه باشد هدف آزمایش تراکم است.
زیرا اگر خاک خشک باشد و یا بیش از حد رطوبت داشته باشد به خوبی کوبیده نخواهد شد. برای این کار خاک منطقه را در آزمایشگاه مورد آزمایش قرار می دهیم تا درصد بهینه رطوبت را بدست آوریم. بعد از بدست آمدن این درصد که از روی نمودار درصد رطوبت - چگالی خاک بدست می آید، نتیجه آزمایش را به کارگاه می فرستند و در آنجا با بدست آوردن مقدار رطوبت خاک و محاسبات مربوط به آن مقدار آب مورد نیاز را به خاک می زنند و با غلتک خاک را می کوبند.
بدست آوردن رطوبت خاک در کارگاه خود بحث بخصوص خود را دارد. لیک در این آزمایش نحوه ی بدست آوردن درصد رطوبت بهینه را خواهیم گفت. قبل از هر چیز باید بگوییم درصد رطوبت بهینه درصدی از رطوبت است که در ازای آن بیشترین چگالی را برای خاک داشته باشیم. که نقطه ی ماکزیمم نمودار می باشد.
برای ترسیم نمودار تئوری زیر را دنبال می کنیم
مقداری خاک را با درصدی تقریبی از آب مخلوط می کنیم. سپس در استوانه ای استاندارد توسط چکش استاندارد، مقدار ثابتی انرژی را به صورتی که در استاندارد آمده است می کوبیم. در این حالت چگالی خاک را با داشتن وزن اولیه استوانه و نیز وزن ثانویه ای که الان داریم بدست می آوریم. از طرف دیگر درصد دقیق رطوبت خاک را توسط نمونه گیری از خاک درون استوانه و خشک کردن آن در گرمچال بدست می آوریم.
در مرحله بعد مقدار دیگری آب را به خاک اضافه می کنیم و دقیقا مراحل قبل را تکرار می کنیم. این کار را تا جایی ادامه می دهیم تا وزن استوانه پر از خاک از مرحله قبل کمتر شود. این نشان می دهد که مطمئنا از نقطه ی ماکزیمم منحنی گذشته ایم. با بدست آودرن اعداد چگالی و درصد های رطوبت نمودار را ترسیم می کنیم و نقطه ی ماکزیمم آن را بدست می آوریم. این مقدار درصد رطوبت، درصد رطوبت بهینه نام دارد.
توضیح نحوه ی آزمایش
مقدار 4 الی 4.5 کیلوگرم خاک را برمی داریم و در محیط مناسبی می ریزیم. سپس مقدار حدود 150 سی سی آب را به آن اضافه می کنیم خوب ورز می دهیم تا تمامی خاک با آب ریخته شده مخلوط شود. گل بدست آمده را در سه لایه و هر لایه 25 ضربه درون استوانه متراکم می کنیم.
استوانه را که از خاک پر است وزن می کنیم. مقدار تفاضل وزن قرائت شده با وزن اولیه استوانه تقسیم بر حجم استوانه چگالی خاک را می دهد.
فهرست مطالب
-
تئوری ترسیم نمودار
-
استوانه ی استاندارد
-
چکش استاندارد
-
آزمایش تراکم خاک
-
توضیح نحوه ی آزمایش
-
نتایج آزمایش گروه
-
نتایج بعدی آزمایش
-
ترسیم نمودار