پروژه پایان نامه مالی حسابداری با موضوع "حسابداری مسئولیت های اجتماعی" در قالب فایل ورود 68 صفحه ای برای دانشجویان و علاقه مندان رشته حسابداری گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پایان نامه به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
مقدمه
امروزه با توجه به پیچیده شدن ارتباط شرکتهای موجود در جامعه با یکدیگر و همچنین با دولت و افراد حاضر در جامعه شرایطی بوجود آمد که شرکتها می بایست نه تنها به ذینفعان بلکه به آحاد مردم پاسخگو باشند.
از دهه 60 میلادی شرکتها به اهمیت منابع اجتماعی پی برده اند بگونه ای که این اهمیت خود را در یک دهه بعد در گزارشگری اجتماعی نشان داد. دهه 70 شروع و اوج دوران حسابداری و گزارشگری اجتماعی به شمار می آید. در این دهه مقالات زیادی نوشته شد که نشان از علاقه مندی مدیران به ارائه اطلاعات اجتماعی می دهد بطوری که در دهه اول گسترش حسابداری اجتماعی بسیاری از شرکتها به سمت گزارشگری اجتماعی پیش رفتند.
مشکلات زیادی نیز در راستای گزارشگری اجتماعی وجود داشته و دارد که پیشرفت این نوع گزارشگری را با محدودیت مواجه نموده است که در این مقاله، به برخی از مشکلات اشاره شده است.
تاریخچه
مفهوم حسابداری مسئولیت اجتماعی در اوایل دهه 60 میلادی توسط نویسندگانی مثل آندرسون، موبلی، و لین اوس مطرح شد. آندرسون را باید بعنوان پدر حسابداری مسئولیت اجتماعی نامید. در آمریکا این مفهوم در اوایل دهه 70 میلادی توسط انجمن حسابداری امریکا به منظور بررسی موانع و مشکلات مربوط به اندازه گیری در حسابداری مسئولیت اجتماعی آغاز شد و با وجود گذشت 40 سال هنوز این مفهوم از جدیدترین مباحث حسابداری است.
در خصوص تدوین استانداردهای حسابداری مسئولیت اجتماعی به دلیل فشار سازمانهای هوادار محیط زیست و حقوق بشر در کشورهای صنعتی، فدراسیون بین المللی حسابداری (IFAC) توجه خود را معطوف به این موضوع معطوف کرد و مجموعه ای بیانیه ها را در رابطه با تدوین استانداردهای این مفهوم صادر نمود. در ایران اولین در پاییز سال 1372 در فصلنامه بررسی های حسابداری دانشگاه تهران مقاله ای با عنوان تئوری حسابداری اجتماعی مطرح شد و تاکنون مقالا زیادی در این خصوص ارائه شده است.
تعریف حسابداری اجتماعی
حسابداری اجتماعی بخشی از دانش حسابداری است که هدف آن اندازه گیری و گزارشگری اثرات اجتماعی (هزینه ها و منافع اجتماعی) ناشی از فعالیتهای واحد تجاری است .
از آنجایی که هر واحد تجاری عضوی از جامعه ای است که در آن فعالیت می کند و به طور مستمر در تعامل با سایر اعضای جامعه است و با استناد به قراردادهای نا نوشته اجتماعی بین اعضای جامعه که برای حفظ منافع تمامی اعضا وضع شده اند، ضرورت دارد، واحد تجاری از تعهدات و مسئولیتهای خود آگاه باشد و آنها را محدود به حفاظت منافع سهامداران نداند، بلکه تعهدات و مسئولیتهای دیگری در قبال سایر گروههای اجتماع از قبیل اعتبار دهندگان، کارکنان، مشتریان و فروشندگان و گروههای موجود در جامعه و همچنین محیط زیست پیرامون خود احساس کند.
فهرست مطالب پایان نامه
-
چکیده
-
مقدمه
-
تاریخچه
-
تعریف حسابداری اجتماعی
-
مفروضات سیستم حسابداری مسئولیتهای اجتماعی
-
مفاهیم حسابداری اجتماعی
-
مفهوم حسابداری مسئولیتهای اجتماعی
-
مزایا و مشکلات اجرای سیستم حسابداری مسئولیتهای اجتماعی
-
مشکلات تفکیک هزینه های اجتماعی و اقتصادی
-
معیارهای تفکیک هزینه های اجتماعی از اقتصادی
-
مشکلات مربوط به ارتباط هزینه ها و منافع اجتماعی
-
ماهیت حسابداری اجتماعی
-
پیشینه بحث و آرای مطروحه
-
حد و مرز مسئولیت ها
-
نقد آرای مطرح در نظام آنگلوساکسون
-
متن مصاحبه حسابداری مسئولیتهای اجتماعی در کشور آمریکا
-
دیدگاههای مسئولیت اجتماعی
-
نظریات
-
هزینه های اجتماعی در سیستم حسابداری مسئولیتهای اجتماعی عبارتنداز
-
استفاده کنندگان از اطلاعات حسابداری اجتماعی
-
اهداف حسابداری اجتماعی
-
هدف استفاده کنندگان از اطلاعات حسابداری اجتماعی
-
رویکرد های مسوولیتهای اجتماعی شرکتها
-
برنامه ریزی اهداف اجتماعی
-
سودمندی اطلاعات حسابداری اجتماعی
-
مسئولیت های اجتماعی - اخلاقیات سازمانی
-
مزایای حسابداری اجتماعی و دلایل پیاده سازی آن
-
سود و مسئولیت های اجتماعی در شرکت ها
-
نتیجه گیری
-
منابع و ماخذ